Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Майкъл Шанън / Michael Shannon

Дата на раждане - 07.08.1974
Място на раждане - Лексинтгтън, Кентъки, САЩ

Роден в семейството на адвокатка и професор по счетоводство, американският актьор и музикант започва професионалната си сценична кариера в Чикаго. Родителите му са разведени и той е израснал и в родния си град Лексингтън, и в Чикаго. Следват роли в различни театри, включително за около година в Лондон.

Първата му роля в киното е малка - на младоженец във фентъзи комедията "Омагьосан ден" (1993 г.). "Кенгуруто Джак" от 2003 г. е третият филм, продуциран от Джери Брукхаймър, в който Шанън играе. Същата година го виждаме в "Лоши момчета 2" на Майкъл Бей, успоредно с Мартин Лорънс и Уил Смит, а през 2006 г. поема ролята на затворнически лидер-расист в комедията "Хайде в пандиза". Номиниран е за Оскар за поддържаща роля в "Пътят на промените" (2008), в който партнира на Кейт Уинслет и Леонардо ДиКаприо.

С голям успех върви в Ню Йорк (2010 - 2012) моноспектакълът на Майкъл Шанън "Mistakes Were Made", а през 2012 г. играе на театрална сцена на Бродуей. заедно с колегите си Пол Ръд и Ед Аснър.

Паралелната му музикална кариера е свързана с основаването през 2002 г. на независимата рок банда "Corporal", в която Шанън пее и пише текстовете. Дебютният им албум е издаден през 2010 г.

В телевизията, Майкъл Шанън има роли в тв филми и сериали като "Закон и ред" (през 2005 г.), "Престъпна империя" (2010 - 2014 г.) и други.

В личния си живот е партньор на Кейт Арингтън от 2008 г., имат две дъщери и живеят в Бруклин, Ню Йорк. Майкъл има по-малък брат - Дейв.
Copyright © 2017 Dir.bg.