Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Дженифър Лорънс / Jennifer Lawrence

Дата на раждане - 15.08.1990
Място на раждане - Луисвил, Кентъки, САЩ

Родена в семейството на администраторка на детски лагер и строителен работник, с двама братя, кариерата на Дженифър започва на 14-годишна възраст, откогато се снима в телевизионни реклами. Първата й забележима роля е в ситком на телевизия TBS (базирана в Атланта), продължил 30 епизода от 2007 до 2009 г. Следват роли в независимите драматични филми The Poker House (2008), The Burning Plain (2008) и особено "Зимен дар" (Winter's Bone, 2010), в който проявява своята харизма - и получава първата номинация за Оскар за най-добра актриса в главна роля.

На 22 години партнира на Робърт Де Ниро, Джулия Стайлс и Брадли Купър в "Наръчник на оптимиста" (2012), който й носи Златен глобус и Оскар 2013 за най-добра актриса в главна роля. Тя е втората най-млада актриса в историята на Академичните награди (след 9-годишната Куавенжаней Уолис от "Beasts of the Southern Wild"), номинирана за Оскар, като за Лорънс това е втора номинация, която се превръща в награда.

Още на следващата година, за ролята си в "Американска схема" (2013), тя отново печели Златен глобус, взима и наградата на BAFTA и получава трета номинация за Оскар 2014 (за второстепенна роля).

Дженифър Лорънс е ангажирана с филантропска дейност, като създадена от нея фондация подпомага различни благотворителни каузи. Удостоена е с многобройни награди от различни организации.

В личния си живот Лорънс има връзка (2010 - 2014 г.) с английския актьор Никълъс Хоулт, а от септември 2016 г. - с режисьора и продуцент Дарън Аронофски, покрай снимките на филма "Майка!". От февруари 2019 г. е сгодена за нюйоркския галерист Кук Марони, с когото сключва брак през октомври същата година, а през февруари 2022 г. ражда дете.

Филмография

Актьор: Без лоши чувства Causeway Don't Look Up X-Men: Dark Phoenix Червената лястовица Mother! Пасажери Х-Мен: Апокалипсис Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част 2 Джой Серена Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще Диор и аз Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част 1 Игрите на глада: Възпламеняване Американска схема Наръчник на оптимиста Игрите на глада Х-Мен: Първа Вълна Зимен дар Горящата равнина Продуцент: Без лоши чувства Causeway

Новини

„Игрите на глада“ с предистория Шейлийн Уудли в инди романтика със Себастиан Стан и Джейми Дорнан Лука Гуаданино ще работи с Дженифър Лорънс Ема Стоун е най-високоплатената актриса Тарантино с филм за убийствата от Мансън Дженифър Лорънс оцеля след самолетен инцидент Тайвански художник с първи постер за "mother!" "Z-та световна война 2" отпадна от плановете на Paramount Джони Деп и Райън Рейнолдс са любими актьори Дженифър Лорънс с филм за пионер в семейното планиране Крис Прат за секссцените с колежки Джен Ло и ДиКаприо в биографични филми Звездата от "Сноудън" Шейлийн Уудли с еко награда Най-високоплатените актьори: класация за 2016 г. Анджелина Джоли и Брад Пит сред 20-те най-уважаваните личности в света Джесика Частейн относно „враждата си” с Дженифър Лорънс Дженифър Лорънс и Патриша Аркет рискуват кариера за кауза Дженифър Лорънс във втори филм през 2017 г. Томас Нюман с 89-та номинация за Оскар, осем актьори - с 1-ва "Завръщането" води с 12 номинации за Оскар Paramount Pictures взе следващия филм на Аронофски "Завръщането" и "Марсианецът" - най-добри филми на "Златен глобус" 2016 Номинациите за Златен глобус 2016 Дженифър Лорънс с режисьорски дебют „Ентъртейнмънт Уикли” обяви Дженифър Лорънс за Личност на годината В Израел цензурират „Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част 2” Елизабет Банкс, Дженифър Лорънс, Джош Хъчерсън и Лиъм Хемсуърт от „Игрите на глада” почитат жертвите в Париж Мортен Тилдум ще прави фентъзи след фантастиката "Пътници" Бет Мидлър иска роля във филма на Дженифър Лoрънс и Ейми Шумър Дженифър Лорънс и Ейми Шумър стават сценаристи Дженифър Лорънс в екранизация по романа на Греъм Симсиън „Великолепната жена” Брайън Сингър: „Х-Мeн: Апокалипсис” ще покаже истинското начало на мутантите 24 филмови награди на MTV 2015 г. Хю Джакман: още веднъж Върколак, но за последно За последен път Дженифър Лорънс ще е Мистик Филмови награди на MTV 2015 - номинации Предвиждания за Оскар 2016 Нова информация за предстоящия "Х-Мен: Апокалипсис” Лорънс & Лорънс от "Игрите на глада" се събират при Камерън за нов филм Връчиха наградите "Изборът на народа" Най-доходоносните актьори Оскар Айзък ще бъде злодеят в "Х-Мен: Апокалипсис" Шестият филм от поредицата “Х-Мен” - с премиера през 2016-а година Нова информация за " Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще" Награди “Златен глобус” 2012 Номинациите за “Оскар” 2013 Филмови награди на MTV 2012 - номинации
Copyright © 2024 Dir.bg.