Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Шая ЛаБаф / Shia LaBeouf

Дата на раждане - 11.06.1986
Място на раждане - Лос Анджелес, САЩ

Роден е в семейството на балетна танцьорка и клоун, започва кариерата си, като прави стенд-ъп комедии в кварталните ресторанти и клубове. Първия си агент, който да го промотира в телевизия и кино, намира от справочник след разговор с майка си.

Завършва престижната Музикална академия "Hamilton" в L.A., а преди това, през 2003-та - гимназия "Alexander Hamilton". Свири на барабани и се забавлява да прави късометражни филми с приятели, стартира хип-хоп група. Негов втори баща и ментор е актьорът, продуцент и сценарист Джон Войт.

Първата му известна роля е в сериала "Не дразнете Стивънс" (1999-2003) на Disney Channel, за която получава награда Емми. Играе епизодични роли в сериали като "Досиетата Х" (през 1999 г.) и "Спешно отделение" (през 2000 г.). Най-известните му участия са в първите три части на "Трансформърс" - 2007, 2009 и 2011 г.

Името му се произнася по различни начини, вкл. "Шиа" (по еврейския произход на майка му, "Прослава на Бог" на езика хебрю) и "Лабьоф" (по френския произход на баща му, "говеждо"). В интервю за шоуто на Дейвид Летърман актьорът казва, че двете му имена означават "слава на Господ за говеждото".

В личния си живот, ЛаБаф се жени за актрисата Миа Гот през октомври 2016 г. С нея се запознават на снимачната площадка на "Нимфоманка 2" (2013 г.).
Copyright © 2019 Dir.bg.