Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Мишел Родригес / Michelle Rodriguez

Дата на раждане - 12.07.1978
Място на раждане - Сан Антонио, Тексас, САЩ

Известната с ролите си на мъжки момичета Мишел Родригес е доказателство, че има пресечна точка между красотата и физическата сила. Тя твърди, че винаги е знаела, че й е предопределено да бъде звезда - само дето не знаела как точно ще стане това.

Мишел живее в Тексас първите осем години от живота си, след това семейството й се премества в Доминиканската република, а две години по-късно в Пуерто Рико. Когато става на 11, семейството се завръща в САЩ и този път се установява в град Джързи, Ню Джързи. 17-годишна отпада от гимназията, но по-късно завършва чрез тестове.

Въпреки че през 1999 е работила като статистка в филми като „Лятото на Сам” (1999) и „Когато буря връхлети” (1999), трябвало пред очите й да попадне списание с реклама за открит кастинг в Ню Йорк, за да се реши да направи истински опит да попадне в светлината на прожекторите. Търсела се актриса за главната женска роля в филма „Girlfight” (2000). Независимо от липсата на опит както в киното, така и в бокса, Мишел се явила на прослушването – заедно с още 350 момичета. И след като преминала през още допълнителни проби на снимачната площадка и на боксовия ринг, плюс пет месеца енергични тренировки в спортната зала, накрая била избрана за главната роля на Даяна Гусман. Независимият филм започнал да обикаля от фестивал на фестивал, а Мишел започнала да получава отлични отзиви за играта си и дори няколко награди, като например приза за най-добра актриса от Фестивала на американското кино в Диксвил и наградата на общността на критиците от Лас Вегас за пробив на млада актриса.

Когато „Girlfight” (2000) тръгва по екраните през септември 2000 и започва да печели почести, Мишел вече здраво работи по следващите си филми: 3 A.M. (2001), хитовия екшън на режисьора Роб Коен „Бързи и яростни” (2001) с Вин Дизел и Пол Уокър и „Заразно зло” (2002), където си партнира с Мила Йовович, „Синьо увлечение” с Кейт Бозуърт и „S.W.A.T. Специален отряд” с Колин Фарел и Самюъл Джаксън.

В Холивуд и по света вече знаят името на момичето с пуерторикано-доминикански произход от Джързи. Предстои да я гледаме в още доста екшъни.

В личния си живот, през 2013 г. обявява, че е бисексуална.
Copyright © 2018 Dir.bg.