Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Зак Снайдър / Zack Snyder

Дата на раждане - 01.03.1966
Място на раждане - Грийн Бей, Уисконсин, САЩ

Закари Едуард Снайдър-"Зак" е американски филмов режисьор, продуцент и сценарист, известен предимно в жанровете екшън и фантастика. Дебютира 37-годишен със "Зората на мъртвите" през 2004 г. и навлиза в комиксовите и супергеройски продукции като "300", "Пазителите", "Човек от стомана" (2013) и редица други.

Снайдър основава през 2004 г. своята продуцентска къща "Cruel and Unusual Films" заедно със съпругата си и своя бизнес партньор Уесли Колър. Стилът му е визуално претенциозен и комбинира динамичните композиции със силно наситени цветови схеми и визуални ефекти, като често ускорява или забавя движението по време на последователността от действия на екрана. Изобилието от жертви в неговите сюжети подчертава трагичната страна на героизма, подборът на музика е характерен с избора на поп стила и на кавъри на популярни песни. Често използва наратив зад кадър. Една от обичайните теми във филмите му са отношенията родители - деца както в позитивен, така и в негативен план.

В образованието си има колеж по дизайн "Арт център" в Пасадена, Калифорния и школата по изящни изкуства "Heatherley" в Лондон, Великобритания.

В личния си живот, има 8 деца - 4 от брака си с Денис Уебър (едното от които се самоубива през март 2017 г. - 20-годишната му дъщеря Отъм), 2 от връзката си с продуцентката Кристен Елин и 2 осиновени от него и настоящата му съпруга (от 2004 г. насам) Дебора Снайдър.
Copyright © 2017 Dir.bg.