Маневри на петия етаж

Maneuvers on the Fifth Floor

България | 1985г | 94 минути | Комедия | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 03.06.1985
Премиера в България: 03.06.1985
Производител: Студия за игрални филми „Бояна“, втори творчески колектив „Младост“
Разпространител: Българска кинематография

По стихове на Георги Ивчев.

Трима колеги – Дантон Тахов - „Тахана“ (Стефан Данаилов), Петър Петкин (Велко Кънев) и Андрей Гранитски - „Графа“ (Антон Радичев) – работят заедно на петия етаж в едно учреждение. Те са приятели, нормално се справят със служебните си задължения и ден след ден споделят професионалното си и лично битие.

Всяка сутрин с нарастващ интерес те се редуват да гледат с бинокъл упражненията по аеробика на младо момиче в отсрещната сграда. Това занимание се превръща в част от ежедневието.

Спокойното им съществуване е нарушено от неочаквана новина: един от тях може да бъде командирован в Япония. Това е повод да започнат “маневри на петия етаж” – приятелите стават врагове, прибягват до интриги, предателства и измяна. От приятели стават врагове. Всеки се стреми да заеме мястото на другия.

Идва краят и се оказва, че всичко е било напразно – ще замине най-вероятно директорът... Така те отново са заедно, отново на прозореца с бинокъл в ръце.

Кастинг

Режисьор: Петър Б. Василев-Милевин
В ролите: Искра Радева, Венцислав Вълчев, Антон Радичев, Анета Сотирова, Велко Кънев, Мария Стефанова, Стефан Данаилов, Иван Григоров
Сценарист: Чавдар Шинов
Продуцент: Янко Мутафчиев
Музика: Петър Ступел
По книгата на: Георги Ивчев
Оператор: Павел Милков
Copyright © 2024 Dir.bg.