Вилхелм Тел

William Tell

Великобритания | 2015г | 280 минути | Музикален , Опера | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 09.08.2015
Премиера в България: 12.08.2015
Производител: Royal Opera House
Разпространител: Кино Арена

Започваща с една от най-вълнуващите увертюри в историята, последната опера на Росини (премиера на "Guillaume Tell" в Париж на 3 август 1829 г.) полага основите на жанра на френската Гран опера, който доминира сцените на Европа в средата на 19-и век.

Темата на тази опера е свободата и борбата на швейцарския народ срещу австрийската окупация, водена от патриота Вилхелм Тел. В най-известната сцена на това велико произведение Тел прострелва ябълка, поставена на главата на собствения му син - събитие, което вдъхновява сънародниците му за бунт.

Музиката на Росини е едно от върховите постижения в кариерата му и е кавалкада от великолепни арии, хорали и дуети, както отдавна знаят почитателите на дирижирания от Антонио Папано запис с участието на Джералд Финли (Вилхелм Тел), Джон Осборн (Арнолд) и Малин Бистрьом (Матилда). Вълнуващият млад режисьор Дамиано Микелето прави своя дебют с продукция, която обещава да бъде едновременно зрелищна и докосваща сърцето.

Кастинг

В ролите: Джералд Финли, Джон Осборн, Малин Бистрьом, Александр Виноградов, София Фомина, Енкележда Шкоса, Никола Куржал
Музика: Джоакино Росини
Диригент: Антонио Папано
Copyright © 2024 Dir.bg.