Алиса в огледалния свят

Alice Through the Looking Glass

- 7.9/10

За филма

В разпространение от: 26.05.2016
Премиера в България: 27.05.2016
Производител: Walt Disney Pictures
Разпространител: Форум Филм България

По едноименния роман (1871 г.) на британския писател Луис Карол, продължение на „Алиса в страната на чудесата“ (1865).

Щурите герои на Луис Карол се завръщат за следващото приключение на Алиса (Мия Вашиковска), Лудия шапкар (Джони Деп), Белия заек (глас - Майкъл Шийн), Чеширския котарак (глас - Стивън Фрай), всезнаещата синя гъсеница Абсолем (глас - Алън Рикман), Червената и Бялата кралици и... Времето (Саша Барън Коен) – получовек, получасовник.

Последните години Алиса е прекарала по море. Завръщайки се в Лондон, тя намира магическо огледало и се завръща във фантастичния свят на Страната на чудесата при своите приятели - Белият заек, Абсолем, Чеширският котарак и Лудият шапкар, който не е на себе си. Шапкарят е загубил своето величие и Бялата кралица Мирана (Ан Хатауей) изпраща Алиса в търсене на Хроносферата - метален глобус в палатата на Великия часовник, който контролира времето. Връщайки се назад във времето, Алиса се натъква на приятели и врагове в различни етапи от живота им и се впуска в опасна надпревара с времето, за да спаси Шапкарят.

Ще видим отново Хелена Бонъм Картър в ролята на Червената кралица, както и Рис Ифънс в ролята на далеч по-консервативния баща на Шапкаря – Заник Хайтоп.

Оператор е Стюарт Драйбърг.

Кастинг

Режисьор: Джеймс Бобин
В ролите: Саша Барън Коен, Джони Деп, Ан Хатауей, Хелена Бонъм Картър, Миа Вашиковска, Андрю Скот, Рис Ифънс
Сценарист: Линда Уулвертън
Продуценти: Тим Бъртън, Джо Рот
Музика: Дани Елфман
По книгата на: Луис Карол
Озвучен от: Алън Рикман, Тимъти Спол, Майкъл Шийн, Тоби Джоунс, Стивън Фрай, Пол Уайтхаус, Барбара Уиндзор, Андрю Сакс, Джон Сешънс
Copyright © 2024 Dir.bg.