Търсенето на Дори

Finding Dory

- 9.5/10

За филма

В разпространение от: 16.06.2016
Премиера в България: 17.06.2016
Производител: Pixar Animation Studios, Walt Disney Pictures
Разпространител: Форум Филм България

(Продължение на "Търсенето на Немо" от 2003 г.)
Филмът отново събира любимата на няколко поколения анимационна рибка Дори с нейните приятели Немо и Марлин. Всички те предприемат шеметно подводно приключение в търсене на отговори за миналото на Дори.

Коя е Дори? Ще успее ли най-накрая да си спомни нещо? Има ли родители като всички останали? Къде са те? Къде се е научила да говори на езика на китовете?

Чаровната риба има приятели, за които дори не си спомня. Пътешествието, започнало като училищна екскурзия, скоро се превръща в изпитанието на живота на една рибка, останала без дом и семейство, само защото не си спомня за тях. Първо Дори си спомня, че и тя – като другите риби от нейния пасаж – някога е имала родители. Но спомените й стигат дотук. Но едно училищно пътешествие по стъпките на паламуда се оказва идеалният повод Дори да потърси своето семейство.

Дали приятелите, с които се запознава за втори път, ще я отведат до дома й, или паметта на Дори завинаги е заличила семейството?

Едно незабравимо приключение, което Дори вероятно отново няма да помни... Дружелюбната забравана - синята бодлоперка - се събира отново с любимите си и всички научават по нещо за семейството.

Елън ДеДженерис отново озвучава главната героиня Дори, Даян Кийтън и Юджийн Леви са нейните родители, а режисьорът Андрю Стантън споделя: „Исках да разбера, дали ако очарователната и разсеяна рибка отново се загуби, ще бъде добре и ще може да намери пътя към дома. В края на "Търсенето на Немо" (2003 г.) бях сигурен в това. И тогава разбрах, че имам нов сюжет!“

Елън ДеДженерис: "„Историята е за това как рибките се озовават отново в океана и как се справят с това. Трябва да опазваме живота в океаните на земята и се надявам, че филмът ще предизвика дискусия по въпроса.”

Кастинг

Режисьори: Андрю Стантън, Ангъс Маклейн
Сценарист: Андрю Стантън
Продуцент: Линдзи Колинс
Музика: Томас Нюман
Озвучен на български от: Деси Бакърджиева, Станислава Кара, Любомир Нейков, Руслан Мъйнов, Христо Мутафчиев, Ася Рачева, Адриана Тамахкярова, Станислав Пищалов, Георги Спасов, Иван Петрушинов, Константин Сливнешки, Любомир Фърков, Николай Върбанов, Радослав Рачев
Озвучен от: Елън ДеДженерис, Идрис Елба, Даян Кийтън, Ед О'Нийл, Кейтлин Олсън, Тай Бърел, Албърт Брукс, Юджийн Леви, Боб Питърсън
Copyright © 2024 Dir.bg.