Любов (2015)

Love

Франция, Белгия | 2015г | 134 минути | Драма , Еротичeн , Романтичен | Официален сайт
- 7.6/10

За филма

В разпространение от: 15.07.2015
Премиера в България: 12.02.2016
Производител: RT Features, Wild Bunch
Разпространител: Bulgaria Film Vision
Награди и номинации: Номинация за "Златна палма" (за Гаспар Ное) от кинофестивала в Кан 2015 г.
Награда "най-добър 3D филм" (за Беноа Деби) от Камераимидж 2015 г.

Сексуална мелодрама за момче, момиче и още едно момиче. Една любовна история, възхваляваща секса по жизнерадостен начин.

Използвайки характерния си разпокъсан разказ, Ное започвафилма си с интимна сцена между американския студент по кино Мърфи (Карл Глъсман) и неустоимата художничка Електра (Аоми Мюйок). Рязък монтаж ни пренася две години по-късно, когато Мърфи се събужда до различна жена – Оми (Клара Кристин). Тя е майката на детето му, а Електра явно вече е далечен спомен.

На 1 януари сутринта 25-годишният Мърфи чува на телефонния секретар съобщение от майката на Електра - тя издирва дъщеря си, притеснена от липсата на новини за дъщеря си и да не би нещо да се е случило. По-късно през дългия дъждовен ден Мърфи е сам в апартамента и започва да си спомня за най-голямата си любовна история - тази с Електра преди две години. Той започва да си представя какво би се случило иначе... История на страстта с всякакви обещания, игри, ексцесии и грешки. „Искам да правя филми за кръв, сперма и сълзи”, изрича студентът по кино.

"Любов" няма да е филм на Ное, ако в него няма шокиращи моменти, но освен тях режисьорът предлага и задълбочено изследване на природата на любовта и нейното физическо изразяване. Изпълнен с препратки към киноманските влияния на Ное (от подобния на Терънс Малик разказ до междукадровите надписи а ла Жан-Люк Годар), лентата напомня както на класики като "Последно танго в Париж" (1972), така и на скорошни филми като "Нимфоманка" (2013) с честното изобразяване на любовта и секса.

Прожекция на фестивала "Любовта е лудост" във Варна - 27.08.2015 г.
Прожекции на "Киномания" в София - от 13 до 27 ноември 2015 г.

Кастинг

Режисьор: Гаспар Ное
В ролите: Аоми Мюйок, Карл Глъсман, Клара Кристин, Хуан Сааведра, Гаспар Ное, Венсан Маравал
Сценарист: Гаспар Ное
Продуценти: Гаспар Ное, Браим Шиуа, Венсан Маравал
Оператор: Беноа Деби
Copyright © 2024 Dir.bg.