Патилата на Спас и Нели

The Adventures of Spass and Nelly

България | 1987г | 70 минути | Детски , Комедия , Семеен | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 14.09.1987
Производител: Студия за игрални филми „Бояна“, Студия за научно-популярни и документални филми „Време“, Първи творчески колектив
Разпространител: Българска кинематография
Награди и номинации: Награда на публиката от Фестивал на детския филм Белград 1988 г.

По стихове на Миряна Башева.

Кучето Спас и котката Нели внасят щастие и разнообразие в дома на обикновено българско семейство - бащата (Иван Кутевски), майката (Евгения Баракова) и малката Мими (Александра Кочева) с нейната близначка (Николета Кочева). Един ден домашните любимци прекаляват с игрите - опустошават жилището и са изгонени от вкъщи.

Кучето и котката започват да се скитат безпризорни из улиците, докато не попадат в ръцете на зъл фокусник (Георги Мамалев), който започва да ги използва за номерата си в представления и да печели пари от тях.

В това време детето е потънало в скръб по изчезналите си любимци. След много премеждия, Спас и Нели са открити и спасени от Мими и родителите й. Филмът завършва с весел карнавал.

Кастинг

Режисьор: Георги Стоев-Джеки
В ролите: Александра Кочева, Николета Кочева, Георги Мамалев, Павел Поппандов, Ицхак Финци, Иван Кутевски, Евгения Баракова, Калин Арсов, Домна Ганева, Симеон Щерев-Банана
Сценарист: Христо Илиев-Чарли
Продуцент: Ангел Николов
Музика: Стефан Димитров
По книгата на: Миряна Башева
Оператор: Андрей Чертов
Copyright © 2024 Dir.bg.