Сред дивата природа

Into the Wild

- 0/10

За филма

В разпространение от: 21.09.2007
Премиера на DVD: 03.08.2009
Производител: Paramount Vantage, Art Linson Productions
Разпространител DVD: Прооптики
Награди и номинации: 2 номинации за Оскар 2008 г. (Хал Холбрук за поддържаща роля и Джей Касиди за монтаж)
Награда и номинация за Златен глобус 2008 г. (песен и музика)

По романа "Сред дивата пустош" (1996 г.) на американския писател и планинар Джон Кракауер.

След като завършва през 1990 г. университета Емъри в Атланта, Джорджия, студентът-отличник и атлет Кристофър Маккандлес (Емил Хърш) изоставя всичко, каквото има, дарява спестяванията си от 24 000 долара за благотворителност и тръгва на автостоп за Аляска, за да живее сред природата и далеч от фалша на обществото.

По пътя си той среща различни личности, които оформят възгледите му за живота. Известно време работи в Южна Дакота, живее за кратко сред хипитата в Слаб сити, Калифорния, спуска се по реката Колорадо с каяк, установява се за няколко седмици на палатка в Анза-Борего в близост до колония на нудисти и криейки се по товарни влакове, успява да стигне Аляска.

На десетки мили от всякакво човешко присъствие, в националния парк Денали, Крис намира един стар изоставен автобус, който се превръща в негово жилище за следващите 113 дни. Той използва разтопен сняг за питейна вода, яде убити от него животни и диви растения и чете книги.

Умира през август 1992 г. от глад или от хранително отравяне, или поради инфекция от непречистена вода. През цялото време на пътешествието той води дневник, по който след това е писана книгата, а по-късно направен и филмът.

Кастинг

Режисьор: Шон Пен
В ролите: Емил Хърш, Марша Гей Хардън, Уилям Хърт, Джена Малоун, Брайън Диркър, Катрин Кийнър, Винс Вон, Кристен Стюарт, Хал Холбрук, Зак Галифианакис
Сценарист: Шон Пен
Продуценти: Арт Линсън, Шон Пен
Музика: Майкъл Брук, Кейки Кинг, Еди Ведър
По книгата на: Джон Кракауер
Оператор: Ерик Готие
Copyright © 2024 Dir.bg.