Четецът на лица

The Face Reader

Южна Корея | 2013г | 142 минути | Драма , Исторически | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 11.09.2013
Производител: JupiterFilm

XV век, по времето на династия Чосон, отшелникът Не-гьон живее тихо и скромно нейде в провицията заедно с 16 годишния си син Чин-хьон. Част от малкото семейство е и шуреят му - Пен-хон, който е доверен асистент в мистичния му бизнес. Не-гьон има уникална дарба, която му носи слава из средите на по-висшите кръгове и елитните кисенг-съдържателки: умее безпогрешно да чете по лицата на хората. Той умее да отгатва както характера им, така и съдбата им.

Аристократите и министрите от двора на крал Мунчон използват „Четецът на лица“ в разследването на убийство и френологът се справя отлично с поставената задача. Впечатлен от способностите на Не-гьон, кралят му възлага тежката задача да открие предателят в двора, който замисля преврат. Така гадателят се сблъсква с принц Суян и събитията придобиват неочакван обрат.

Базиран по историческите хроники на Чосон, сценарият на „Четецът на лица”, написан от Ким Дон-хюк, печели голямата награда в конкурса на Корейския филмов съвет през 2010 г. Реализацията на режисьора Хан Че-рим е сред образците на съвременното историческо кино на Корея, което доста често се опира върху действителни сюжети от средновековието.

„Четецът на лица” е творба, която измамно подлъгва зрителите с комичното си начало, а след това майсторски усложнява образите и ситуациите, за да достигне апогея на трагичното, изграждайки сложната тема за марионетните колела на властта и опита на обикновения човек да оцелее между сложните им механизми. В ролята на Не-гьон е брилянтният актьор Сон кан-хо, който неслучайно получава и няколко национални приза за най-добър актьор.

Кастинг

Режисьор: Хан Че-рим
В ролите: Чо Чон-сок, Пек Юн-шик, И Чон-че, Сон Кан-хо
Copyright © 2024 Dir.bg.