Казвам се Самба

Samba

Франция | 2014г | 118 минути | Драма , Комедия | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 15.10.2014
Производител: Quad Productions, Ten Films, Gaumont
Разпространител: Киномания 2015
Награди и номинации: Номинация за “Сезар” 2015 г. (за поддържаща актриса - Изиа Ижлен)

Пристигнали наскоро във Франция мигрант се мъчи да остане в приемната си страна с помощта на неопитна имиграционна служителка в тази завладяваща драма от режисьорите на хита Недосегаемите.

Преди три години Недосегаемите се превърна в един от най-големите френски хитове, очаровайки зрителите в Европа, а после и в целия свят. Голяма част от чара му се дължеше на темпераментния Омар Си. Изпълнението му скоро му спечели роля в Холивуд и постави началото на световната му кариера. Ако още не сте открили чара на Омар Си, гледайте Казвам се Самба.

Самба Сисе е мигрант във Франция от Мали. Да мие чинии в кухнята на луксозен хотел е далеч от европейската му мечта, но нещата се влошават, когато бюрократичен гаф го изпраща в ареста. Там той се среща с Алис - неопитна имиграционна служителка, незапозната с тежкия живот на най-ниската прослойка на френското общество. След като Самба е освободен, но наказан със заповед да напусне Франция, Алис допуска професионалната ѝ роля да навлезе в личния ѝ живот.

Оттласквайки се от комедията за интеграцията Недосегаемите, режисьорите Толедано и Накаш създават нюансирана история, разказвайки драмата на Самба с хумор, който се появява естествено от приятелството му с Алис и с друг мигрант, чиято роля се изпълнява от винаги интригуващия Тахар Рахим. Виждаме и нежно преливане в любовна история, когато Самба и Алис се оказват привлечени един към друг от своите прилики и различия.

Нашумяла наскоро като издръжливата муза на Ларс фон Трир, Гензбур получава шанс да покаже напълно различна своя страна с тази по-топла и по-открита героиня. Тя и Рахим, също известен със своите провокиращи роли, изглеждат докоснати от искрата на човечната комедия в чара на Си.

В "Казвам се Самба" той намира роля, с която да покаже дълбочината и обхвата на своите способности, и топлина, съответстваща на сияйната му усмивка.

По романа „Samba pour la France” (2011 г.) от Делфин Кулен.

Кастинг

Режисьори: Оливие Накаш, Ерик Толедано
В ролите: Омар Си, Шарлот Генсбур, Тахар Рахим, Изиа Ижлен
Сценаристи: Ерик Толедано, Оливие Накаш
Продуцент: Никола Дювал-Адасовски
Музика: Людовико Ейнауди
По книгата на: Делфин Кулен
Оператор: Стефан Фонтен
Copyright © 2023 Dir.bg.