Пук

Puk

България | 2015г | 75 минути | Анимация , Детски , Музикален , Приключенски
- 0/10

За филма

В разпространение от: 15.11.2015
Производител: Фрейм Продакшънс, Камера, Shibuya Productions

По едноименната приказка, част от книгата за деца "Пет приказки" (1986 г.) на Валери Петров.

Малката Лили е на телефона, слушайки трепетно приказка. Историята е така пълна с обрати, че тя неусетно става неин герой. Внезапно приказката оживява и Лили се гмурва в океанските дълбини. Докато търси безценна перла с магическа сила, тя среща всякакви риби и раци.

Някои от тях искат да са приятели с Лили, докато други искат просто да я излапат. Колкото по-надълбоко се гмурка Лили, толкова по-опасно става. Телефонна кабина ненадейно се превръща в подводница и това е само една от прелестните фантасмагории в анимационната екранизация на така обичаната от поколения деца и техните родители приказка на Валери Петров. Пук е находчиво съчетание между анимация и игрално кино, истинска радост за очите.

в ролите: Стоян Алексиев (Набръчканият човек), Ивет Минковска (Лили на сушата), Елица Черкезова (Лили под водата)

с гласовете на: Антон Радичев (Хрили), Христина Ибришимова (Лили), Петя Силянова (Мидата), Линда Русева (Медузата), Димитър Иванчев (Октоподът), Веселин Ранков (Калканът).

Създаден със смесена техника - игрален на сушата и русуван под водата, с присъствието на екрана и с гласовете на любими актьори, с 15 чудесни песни по стиховете на Валери Петров, филмът несъмнено ще достави удоволствие и на малките зрители, а и на всички, които са вече пораснали, но не са забравили, че някога са били малки.

Излъчване на Киномания: 15 -29 ноември 2015 г.

Кастинг

Режисьор: Анри Кулев
В ролите: Елица Черкезова, Ивет Минковска, Стоян Алексиев
Сценарист: Валери Петров
Продуценти: Адриан Георгиев, Ивайло Коцев, Седрик Бикай
Музика: Любомир Денев
Озвучен на български от: Веселин Ранков, Димитър Иванчев, Линда Русева, Петя Силянова, Христина Ибришимова, Антон Радичев, Стоян Алексиев
Оператор: Светла Ганева
Copyright © 2020 Dir.bg.