Пук

Lilly and the Magic Pearl

- 0/10

За филма

В разпространение от: 15.11.2015
Производител: Фрейм Продакшънс, Камера, Shibuya Productions
Разпространител: Киномания 2015

По едноименната приказка, част от книгата за деца "Пет приказки" (1986 г.) на Валери Петров.

Малката Лили е на телефона, слушайки трепетно приказка. Историята е така пълна с обрати, че тя неусетно става неин герой. Внезапно приказката оживява и Лили се гмурва в океанските дълбини. Докато търси безценна перла с магическа сила - „бисер на доброто“, тя среща всякакви риби и раци.

Колкото по-дълбоко се спуска Лили, толкова по-опасно става. Срещу нея са чудни и странни обитатели. Някои я приемат приятелски, други – хищно, като малки медузки с надути бузки, калкан, който много обича играта на криеница, страшен октопод и най-вече големият Хрили, който изглежда много опасен. Някои искат да са приятели с Лили, докато други искат просто да я излапат. Телефонната кабина ненадейно се превръща в подводница и това е само една от прелестните фантасмагории в екранизацията.

В ролите:
Стоян Алексиев е Набръчканият човек, Ивет Минковска е Лили на сушата, Елица Черкезова е Лили под водата;
с гласовете на:
Антон Радичев (Хрили), Христина Ибришимова (Лили), Петя Силянова (Мидата), Линда Русева (Медузата), Димитър Иванчев (Октоподът), Веселин Ранков (Калканът).

Създаден със смесена техника - игрален на сушата и рисуван под водата, с 15 чудесни песни по стиховете на Валери Петров, филмът несъмнено ще достави удоволствие на малките зрители, а и на всички, които са вече пораснали, но не са забравили, че някога са били малки.

Прожекция на Киномания: 15 -29 ноември 2015 г.
Прожекции на CineLibri: 24.10.-06.11.2020 г.

Кастинг

Режисьор: Анри Кулев
В ролите: Елица Черкезова, Ивет Минковска, Стоян Алексиев
Сценарист: Валери Петров
Продуценти: Адриан Георгиев, Ивайло Коцев, Седрик Бикай
Музика: Любомир Денев
Озвучен на български от: Стоян Алексиев, Веселин Ранков, Димитър Иванчев, Линда Русева, Петя Силянова, Христина Ибришимова, Антон Радичев
По книгата на: Валери Петров
Оператор: Светла Ганева
Copyright © 2024 Dir.bg.