Мъже в черно: Глобална заплаха

Men in Black International

САЩ | 2019г | 115 минути | 3D , 4DX , IMAX , Екшън , Комедия , Фантастика | Официален сайт
- 6.3/10

За филма

В разпространение от: 12.06.2019
Премиера в България: 21.06.2019
Производител: P+M Image Nation, Entertainment, Original Film, Columbia Pictures, Sony Pictures
Разпространител: Александра Филмс

Римейк-продължение и спин-оф на едноименната кинотрилогия 1997-2012. По мотиви от поредицата от 5 комиксови книги (1990 - 1997 г.) на американския писател и сценарист Лоуел Кънингам.

Нов разказ за работата на свръхсекретна организация, контролираща дейността на чуждоземните пришълци, обитаващи Земята наравно с хората. В центъра на сюжета са агентите Х ("Агент Ейч" - Крис Хемсуърт), М ("Агент Ем" - Теса Томпсън) и О ("Агент О" - Ема Томпсън). Агент О е директор на организацията и шеф на нюйоркския клон на "Мъже в черно" - повторение на ролята й от "Мъже в черно 3" (2012). Филмът представя нови агенти, технологии, оръжия, извънземни и локации.

Както е известно, „Мъже в черно“ (МВЧ) е правителствена агенция, основана за контактите с извънземните същества. Тя лицензира, съблюдава и контролира дейностите им на Земята, защитавайки планетата и жителите й по начин, който хората никога няма да узнаят. Отскоро част от дейността на агенцията включва администриране и регистриране на извънземни имигранти-бежанци.

Въоръжени с последно поколение оръжейна техника, все пак най-мощното оръжие на МВЧ остава невролизаторът – устройство, приличащо на писалка, което има способността да изтрива паметта на всички, които са контактували с извънземни. Чрез него агенцията успява да опази тайната около съществуването си.
Продуцентът Уолтър Паркс: „До голяма степен оставаме във Вселената, позната ни от предишните филми, но вече не сме ограничени в рамките на Ню Йорк. Добавяме нови и свежи герои, каквато е топ агентът Ем, която се присъединява към елитния екип на организацията в предстоящата най-голяма битка за спасяване на човечеството.“

Срещаме агент М като малкото момиченце Моли, което заедно с родителите си е имала близка среща с извънземни същества. Успявайки да избегне изтриването на паметта с нутрализатора, Моли е решена и обсебена да открие истината за чуждите нашественици на Земята и за мистериозния мъж в черен костюм, който я посещава малко след съдбовната среща с неземните посетители. Тя прекарва дълги години в търсене на отговори и успява да проникне в центалата на МВЧ в Ню Йорк. Впечатлена от интелекта и уменията й, агент О назначава Моли в екипа си.

МВЧ се разраства, за да покрие цялата планета - но същото се случва и с боклука на вселената... Атрактивният агент Ейч и новопостъпилата агент Ем са незаменим и нестандартен екип, който се изправя срещу надвисващатата заплаха от нови извънземни - а тези нови нашественици могат да приемат формата на всяко човешко същество, включително и на агент на МВЧ.

Изпълнителни продуценти: Стивън Спилбърг, Бари Соненфелд.

Снимките са осъществени през юли-октомври 2018 г. във Великобритания (Лондон), Мароко, Италия и САЩ (Ню Йорк).

Кастинг

Режисьор: Ф. Гари Грей
В ролите: Крис Хемсуърт, Ребека Фъргюсън, Теса Томпсън, Лиъм Нийсън, Ема Томпсън, Рейф Спол, Кумейл Нанджиани
Сценаристи: Мат Холоуей, Арт Маркъм
Продуценти: Лори Макдоналд, Уолтър Паркс
По книгата на: Лоуел Кънингам
Оператор: Стюарт Драйбърг
Copyright © 2023 Dir.bg.