Viscera/Следобедът на Един Фавн/Чайковски/Кармен

Carmen. Tchaikovsky Pas de Deux. Afternoon of a Faun. Viscera

Великобритания | 2015г | 165 минути | Балет | Официален сайт
- 0/10

За филма


Карлос Акоста се концентрира върху драматичната същност на любовта, ревността и отмъщението в новата си продукция на "Кармен". Той демонстрира своя латино блясък като хореограф и изпълнител във вълнуващата нова продукция на испанската класика "Кармен". Солистите на Кралския балет Марианела Нунес и Федерико Бонели са в ролите на Кармен и Ескамило.

Смесената програма започва със световно признатия балет "Viscera" на Лиам Скарлет, създаден през 2012 г. Чувствен и зареждащ, този балет е по музиката на "Концерт номер 1 за пиано" на Либерман. В главните роли ще видим примабалерините Лаура Морера и Марианела Нунес, както и солиста Риоичи Хирано.
"Следобедът на един фавн" е сред най-добре познатите балети на хореографа Джером Робинс. Вдъхновен от танцьорите около себе си, той създава образите на балерина и балетист, погълнати от своите огледални изображения и от привличането, което изпитват един към друг. Поставено върху произведението "Prеlude a l’apres-midi d’un faune" на Дебюси, това невероятно балетно произведение е пресъздадено от Сара Лам и Вадим Мунтагиров.

Джордж Баланчин създава 10-минутния балет "Па де дьо на Чайковски" през 1960 г., вдъхновен от новооткрит фрагмент от партитурата на "Лебедово езеро" от 1877 г. Прекрачващa границите на класическото па де дьо, тази постановка е истински празник на балетната техника и експресия. В нея ще видим балетиста Стивън Макрей и гост примата Яна Саленко.

КАРМЕН
Хореография Карлос Акоста
Музика Жорж Бизе
аранжимент Мартин Йейтс

ВИСЦЕРА/ VISCERA
Хореография Лиам Скарлет
Музика Лоуел Либерман

СЛЕДОБЕДЪТ НА ЕДИН ФАВН
Хореография Джером Робинс
Музика Клод Дебюси

ЧАЙКОВСКИ ПА ДЕ ДЬО
Музика Пьотр Илич Чайковски
Хореография Джордж Баланчин

С оркестъра на Кралската опера


Кастинг

Copyright © 2024 Dir.bg.