Стая

Room

Ирландия, Канада | 2015г | 118 минути | Драма , Семеен | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 16.10.2015
Премиера в България: 11.03.2016
Производител: A24, Element Pictures, No Trace Camping
Разпространител: 20 София Филм Фест 2016
Награди и номинации: Награда (Бри Ларсън) и 3 номинации за Оскар 2016 г.
Златен глобус 2016 г. (Бри Ларсън) и 2 номинации
2 номинации от Британската академия 2016 г.
Най-добър независим филм - Британски награди 2015 г.

По едноименния роман (2010 г.) на канадската писателка, родена в Ирландия - Ема Донахю.

Кинематографичен образ на творбата на Донахю - завладяващ, честен и предизвикателен филм. Двете звезди в него са американската актриса Бри Ларсън и 9-годишният канадец Джейкъб Трембли - в ролята на Ма (Ларсън) и нейното момче Джак (Трембли), които трябва да се адаптират към външния свят след години затворничество.

Те са преживели 5 години, затворени в една стая с размери 3х3 метра и това е целият свят, който Джак познава от раждането си. Сега той преживява вълнуващи открития за външния свят - радост, вълнение, страх пред новото приключение... При всичко това, Джак се държи за единственото, което има значение за него - специалната връзка с обичащата го и посветена на него Ма.

Драстичната промяна в живота им е разказана през погледа на 5-годишното дете по такъв начин, че публиката няма шанс да откъсне очи от екрана. Със същата страст и напрежение се чете и романът, чиято авторка лично работи по сценария на филма.

Прожекции на 20-и София Филм Фест: 11-15.03.2016 г.

Свързани новини

Скринингите на Завръщането и Омразната осморка - извор на колосално пиратство Томас Нюман с 89-та номинация за Оскар, осем актьори - с 1-ва Раздадоха наградите ”Изборът на критиците” "Завръщането" и "Марсианецът" - най-добри филми на "Златен глобус" 2016 Професионални награди: "Спотлайт" с признанието на актьорската колегия "Завръщането" води с 12 номинации за Оскар Награди БАФТА 2016 8 филма в програмата на 20-ия София Филм Фест с номинации за „Оскар“! Наградите "Независим дух" 2016: Спотлайт с 5 награди Връчиха Оскарите, списък на наградените Приключи "Комик-Кон" 2016 Бри Ларсън с главна роля в „Конг: Островът на черепа” И Бри Ларсън ще дебютира в режисурата Джулия Робъртс отново в ролята на майка Номинации за Европейски филмови награди 2016 Джейкъб Трембли е новото попълнение в "Хищникът" "Капитан Марвъл" си намери режисьори Стефан Китанов даде пресконференция за юбилейния 20-ти СФФ Лени Ейбрахамсън работи по нов проект 25 световни и 8 международни премиери на фестивала в Торонто - TIFF Джуд Лоу преговаря за Captain Marvel Младата звезда Джейкъб Трембли в комедията „Good Boys” Започнаха снимките на "Капитан Марвел" Disney: Уил Смит в "Аладин", Бри Ларсън в спин-оф на "Снежанка" Лантимос се захваща с адаптация на криминален роман: "1280 жители"

Кастинг

Режисьор: Лени Ейбрахамсън
В ролите: Бри Ларсън, Джейкъб Трембли, Шон Бриджърс, Уенди Крусън, Санди Макмастър, Аманда Бругъл, Джоан Алън, Уилям Мейси
Сценарист: Ема Донахю
Продуценти: Дейвид Грос, Ед Гайни
Музика: Стивън Реникс
По книгата на: Ема Донахю
Оператор: Дани Коен
Copyright © 2024 Dir.bg.