Аудиенцията

The Audience (NT Live)

Великобритания | 2013г | Комедия | Официален сайт
- 0/10

За филма


Хелън Мирън пресъздава донеслата й "Оскар" роля на кралица Елизабет II в хитовото представление „Аудиенцията“. Продукцията беше играна няколко години в Уест Енд при огромен успех, а програмата NT Live на Британския национален театър го излъчи на живо чрез сателитна връзка до стотици кино салони по целия свят, директно от сцената на лондонския Gielgud Theatre.

Ще видите автентичен запис от оригиналното сателитно излъчване на представлението. Това е и последен шанс да гледате тази постановка, тъй като тя вече не се играе в Лондон.

В продължение на 60 години кралица Елизабет II приема на седмична аудиенция в Бъкингамския дворец всеки от нейните 12 министър-председатели. Тази среща е като никоя друга в британския обществен живот – на 4 очи. Кралицата и премиерът имат неизречено съгласие никога да не повтарят казаното помежду си. Дори пред семействата си.

„Аудиенцията” нарушава този обет на мълчание с въображаема поредица от разговори по време на сериозни и важни срещи между обитателите на Даунинг стрийт и тяхната кралица. От Чърчил до Камерън всеки министър-председател използва личната аудиенция при кралицата, за да опипа почвата, но и да се изповяда – изповеди понякога интимни, понякога взривоопасни.

Тези частни аудиенции бележат както живота на кралицата от млада майка до баба, така и развитието на Втората Елизабетинска епоха. Политиците идват и си отиват през въртящите се врати на избори и политика, но тя остава постоянна величина, очакваща да приеме следващия си министър-председател.

„Аудиенцията” свързва повторно драматурга Питър Морган с Хелън Мирън, носителка на Академичната награда за изпълнението си на ролята на кралица Елизабет II във филма „Кралицата”, който се превърна в сензация и заслужено получи похвалите на критиката. Режисьор на „Аудиенцията” е Стивън Долдри, също номиниран за Академичната награда и режисьор на „Били Елиът” и „Часовете”.

Сателитното излъчване на постановките на Британския национален театър е част от глобалната програмата National Theatre LIVE, която се осъществява в България от Британски съвет и Cinema City, в партньорство със Столична община и МТФ "Варненско лято", с медийното партньорство на безплатния културен гайд "Програмата". Дистрибутор за региона: Cikanek Management


Представлението е на английски език, със субтитри на български.

Кастинг

Режисьор: Стивън Долдри
В ролите: Дейвид Пърт, Мат Плъмб, Руфъс Райт, Джефри Бийвърс, Биб Кейв, Джонатан Куут, Майкъл Елуин, Дарнел Уилямс, Натаниел Паркър, Пол Ритър, Едуард Фокс, Хелън Мирън
Сценарист: Питър Морган
Copyright © 2024 Dir.bg.