Хулиета

Julieta

Испания | 2016г | 99 минути | Драма | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 08.04.2016
Премиера в България: 10.02.2017
Производител: El Deseo, Sony Pictures Classics
Разпространител: Тандем Филм, НДК
Награди и номинации: Номинация за Златна палма - Кан 2016 г.


По разкази от от сборника „Runaway” (2004 г.) на канадската писателка Алис Ан Мънро.

История за майки, дъщери и тайните, които те пазят.

Животът на Хулиета (Ема Суарес) през 2015 г. е на границата на лудостта. 30 години по-рано ще видим по-успешен период в живота й (Адриана Угарте). Филмът успява да съхрани обичайната за Алмодовар обърканост - изпълнен е с намеци за развиващи се мистерии и тайни, цветовата палитра е смела и наситена със символи, имаме испанска провинциална къща, красиви жени са в състояние на емоционална криза на границата на лудостта.

Лентата проследява една жена за период от 30 години, в който тя се бори с чувството си за вина за напускането на семейството от страна на баща й, превръща се в щастлива в по-зряла възраст, когато емоционалният хаос на младостта е изчезнал, но досегашните й несполуки се дължат на... мълчанието.

Хулиета живее в Мадрид с дъщеря си Антия (Присила Делгадо / Бланка Парес). И двете страдат мълчаливо след загубата на Соан, баща на Антия и съпруг на Хулиета. Но скръбта не винаги сближава, понякога тя разделя. Когато Антия навършва 18, тя изоставя майка си без никакво обяснение. Хулиета започва за я търси, но единственото, което научава, е колко малко познава дъщеря си. Филмът се фокусира върху борбата на една майка да превъзмогне неяснотата, а също така върху съдбата, комплекса за вина и необяснимата загадка, която ни кара да напускаме точно тези, които обичаме най-много - изтриваме ги от живота си, все едно те никога не са означавали нищо за нас и като че не са съществували.

Прожекции на Киномания: 19 - 27.11.2016 г.

Кастинг

Режисьор: Педро Алмодовар
В ролите: Адриана Угарте, Ема Суарес, Роси де Палма, Присила Делгадо, Мичел Йенер, Бланка Парес, Инма Куеста, Дарио Грандинети, Натали Поса, Даниел Грао, Агустин Алмодовар
Сценарист: Педро Алмодовар
Продуценти: Агустин Алмодовар, Педро Алмодовар, Естер Гарсия
Музика: Алберто Иглесиас
По книгата на: Алис Мънро
Оператор: Жан-Клод Ларийо
Copyright © 2024 Dir.bg.