Готвачи на турне

Cooking Up a Tribute

Испания | 2015г | 78 минути | Документален | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 10.02.2015
Премиера в България: 12.03.2016
Производител: BBVA Contenidos
Разпространител: 20 София Филм Фест 2016

Братята Рока – собственици на един от най-добрите ресторанти в света, "El Celler de Can Roca" в Каталуния, - решават да затворят заведението си за 5 седмици, да обиколят 6 града в 4 различни държави, придружени от целия си екип и персонал, и да създадат 57 нови ястия. Те искат да окажат своеобразна почит към местните храни, традиции и съставки, но и да предложат собствена интерпретация на локалната кухня, търсейки перфектната комбинация.

Филмът ни потапя в шестмесечната подготовка и изпълнение на този проект, като успява и да промотира латиноамериканската кухня и приноса й към глобалната кулинарна култура и за изграждането на идентичност, която излиза извън храната и се превръща в реален инструмент за социална промяна.

Повече от всичко обаче, това е ансамблов филм с Хоан, Хосеп и Хорди, представляващи централното парче в пъзел, в който колективните усилия на един изключителен екип се комбинират с щедростта и подкрепата на приятели и колеги във всяка държава, която посещават по време на турнето си.

Прожекции на София Филм Фест: 12-26.03.2016 г.

Кастинг

Режисьори: Луис Гонсалес, Андреа Гомес
В ролите: Хоан Рока, Хосеп Рока, Хорди Рока
Сценаристи: Андреа Гомес, Луис Гонсалес
Продуценти: Игнасио Молинер, Мануел де Мора-Фигероа
Музика: Естебан Тестолини
Оператори: Джейми Ребато, Фелипе Вара де Рей
Copyright © 2024 Dir.bg.