Моряшки истории

Sailor Stories

България | 2015г | 74 минути | Документален | Официален сайт
- 10/10

За филма

В разпространение от: 23.03.2016
Премиера в България: 23.03.2016
Производител: Argo film
Разпространител: БУЛФИЛМ

Няколко истории за моряци, наситени с драматизъм и искрици хумор, които се случват в рамките на една година на брега и във водите на Черно море.

Александър Тръпчев е приел корабът му „Омега” да бъде разрушен (по програма на Европейския съюз за унищожаване на малки риболовни катери). Ветеранът-моряк Димитър Аврионов, прекарал 45 години от живота си по моретата, през 1987 г. купува VHS камера и 13 години снима живота по корабите на „Океански риболов” в целия свят. Риболовният кораб на Христо Спасов е задържан през 2012 г. на 20 мили от румънския бряг по обвинение в бракониерство. Зоя и Пламен Костови - "Даскалите" - са учители, които при мизерните си учителски заплати дълги години вадят от морето рапани с рибарската си лодка.

Филмът е реализиран с финансовата подкрепа на ИА “Национален филмов център”и в сътрудничество с Аудио видео консулт, Пик аудио, Булфилм и Филммейкър. Изпълнителен продуцент: Катя Тричкова.

Прожекция на София Филм Фест: 23.03.2016 г.
Прожекция в Дома на киното в София: 16.04.2016 г.

Кастинг

Режисьори: Стефан Командарев, Нина Пехливанова
В ролите: Александър Тръпчев, Димитър Аврионов, Христо Спасов-Майната, Християн Спасов, Александър Спасов, Зоя Костова, Пламен Костов-Даскала, Георги Христов, Димитър Димитров
Сценарист: Стефан Командарев
Продуцент: Стефан Командарев
Оператори: Веселин Христов, Делян Георгиев
Copyright © 2024 Dir.bg.