Карибски пирати: Отмъщението на Салазар

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales

САЩ, Австралия | 2017г | 129 минути | 3D , 4DX , IMAX , Екшън , Комедия , Приключенски , Фентъзи | Официален сайт
- 9/10

За филма

В разпространение от: 24.05.2017
Премиера в България: 26.05.2017
Производител: Walt Disney Pictures, Jerry Bruckheimer Films, MPC
Разпространител: Форум Филм България

a.k.a. "Pirates of The Caribbean 5" / "Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge" (британско заглавие):

Капитан Джак Спароу (Джони Деп) търси в открито море тризъбеца на Посейдон.

Потопен в изцяло ново приключение, злочестият Джак затъва още повече в блатото на каръщината и изпада в крайно неблагоприятно положение, когато установява, че смъртоносните призрачни пирати (духовете на загинали моряци) са избягали от Бермудския "триъгълник на дявола" и са се зарекли да убият всички пирати в морето и най-вече него! Начело на зловещата дружина е старият враг на Спароу - капитан Салазар (Хавиер Бардем).

Единствената надежда за оцеляване на Джак е да намери Тризъбеца на Посейдон – мощен артефакт, който осигурява на своя притежател власт над всички морета. За да го намери обаче, той трябва да сключи несигурен съюз с Карина Смит (Кая Скоделарио) – блестящ и красив астроном, и Хенри (Брентън Туейтс) – вироглав млад моряк от Кралските военноморски сили. На кормилото този път на „Умиращата чайка“ (Dying Gull), неговия обидно малък и занемарен кораб, капитан Джак Спароу се опитва не само да обърне злощастната си съдба, но и да отърве собствената кожа от най-страшния и злонамерен враг, на който се е натъквал до момента.

Кевин Макнали е в ролята на Джошами Гибс, Голшифте Фарахани е морската вещица Шанса, Стивън Греъм е в ролята на Скръм, Дейвид Уенъм се превъплъщава в Скарфийлд. Джефри Ръш се завръща в култовата роля на капитан Хенри Барбоса.

Филмът е заснет в Австралия, Пуерто Рико и Калифорния, САЩ.

Кастинг

Режисьори: Йоаким Ренинг, Еспен Сандберг
В ролите: Джони Деп, Кая Скоделарио, Орландо Блум, Хавиер Бардем, Брентън Туейтс, Джефри Ръш, Дейвид Уенъм, Голшифте Фарахани, Стивън Греъм, Кевин Макнали
Сценарист: Джеф Нейтънсън
Продуцент: Джери Брукхаймър
Музика: Джеф Занели
Оператор: Пол Камерън
Copyright © 2024 Dir.bg.