Мадам Бътерфлай (2016)

Madama Butterfly

САЩ | 2016г | 198 минути | | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 19.02.2016
Премиера в България: 02.04.2016
Производител: The Metropolitan Opera
Разпространител: Cinema City

Прожекции:
- 2 април 2016 г. от 19:55 ч.;
- 6 април 2016 г. от 19:00 ч.
В ролите: Kristine Opolais (Cio-Cio-San), Maria Zifchak (Suzuki), Roberto Alagna (Pinkerton), Dwayne Croft (Sharpless).

За първи път пред камера в пряко излъчване красивата латвийка Кристине Ополайс изпълнява своята сърцераздирателна интерпретация на главната роля в „Мадам Бътерфлай”, в тази възхвалявана от критиците продукция на филмовия режисьор и носител на „Оскар” Антъни Мингела. Роберто Аланя е в ролята на лейтенант Пинкертон - грубия офицер, който разбива мечтите за любов на Чо Чо Сан. Диригентът Карел Марк Чичон дебютира начело на изпълнителския ансамбъл, включващ още Мария Зифчак като Сузуки и Дуейн Крофт в ролята на Шарплес.

Безсмъртната творба на Пучини е изпълнена с любовни трепети и трагизъм, пресъздадени чрез прекрасна музика. Когато пристига за първи път в Америка през 1907 г, авторът присъства на премиерата на „Мадам Бътърфлай” в Метрополитън. Изпълнителката на главната роля тогава – Жералдин Фарар - продължава да я пее още дълго и нейните 139 спектакъла като Чо Чо Сан продължават да бъдат рекорд в историята.

„Искам да превърна сцената на Метрополитън в най-интимното място, което можете да си представите“, споделя режисьорът Антъни Мингела, който е истински заинтригуван от характерите на героите и навлиза надълбоко, за да ги изучи и пресъздаде чрез актьорските заложби на всеки от изпълнителите.

Сезон 2015/2016 на един от най-известните оперни театри в света - Метрополитън опера - ще може да бъде гледан на живо от Ню Йорк в Cinema City София. "Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк” скъсява разстоянието между българските любители на оперното изкуство и едни от неговите най-изявени таланти в света: диригенти, певци, музиканти, постановчици, сценографи, майстори на костюма, художници, хореографи, видео артисти. Проектът позволява на българската публика да се докосне до изключително високата класа и качество на едни от най-големите произведения на оперното изкуство, до съвсем скоро привилегия на малцина.

Кастинг

Режисьор: Антъни Мингела
В ролите: Кристине Ополайс, Роберто Аланя, Мария Зифчак, Дуейн Крофт, Ана Мария Мартинес, Латония Мур, Роберто Де Биасио, Гуин Хюз Джоунс
Диригент: Карел Марк Чичон
Copyright © 2024 Dir.bg.