Кучета

Câini

Румъния, Франция, България, Катар | 2016г | 104 минути | Драма , Трилър | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 23.09.2016
Премиера в България: 19.05.2017
Разпространител: Арт Фест
Награди и номинации: Награда "Особен поглед" на ФИПРЕСИ от кинофестивала в Кан 2016 г. и номинация "Златна камера"
Номинация от Европейски филмови награди 2016 г.
Награди и номинации от фестивалите в Лисабон, Сараево, Стокхолм и Клуж, Трансилвания

"Dogs":

Младият румънец Роман (Драгош Букур), от столицата Букурещ, отива в отдалечено село близо до украинската граница. Той е решен да продаде обширната, но пуста земя, която е наследил от дядо си. Районният полицай го предупреждава, че дядо му е бил свързан с местната престъпност и че неговите “колеги”, водени от харизматичния и жесток Самир (Влад Иванов), няма да го оставят да продаде земята, на която те развиват своя контрабанден бизнес. Въпреки предупреждението, Роман не се отказва от намерението си. Конфликтът между тях ескалира.

Разказ за продажната човешка същност, в който главните герои водят вътрешна война със себе си. Режисьорски пълнометражен дебют, който умело смесва криминалния жанр с елементи от уестърна, представяйки конфликти в съвременна Румъния.

Богдан Мирика: „Имах някакво чувство, спомени от детството ми на село в Румъния, които винаги съм носил у себе си .Понякога в летните нощи бях свидетел на жестоки спречквания между местните жители. Те използваха различни импровизирани оръжия - от верига за колело до дъски или оси. Това, което ме озадачаваше, не беше самото насилие, а че се възприемаше като нещо нормално. Тези момчета не се нуждаеха от причина да се сбият, те просто искаха да видят кой от тях ще победи. В цялата тази свирепост и липса на морал имаше нещо наследствено. И точно за това разказвам в „Кучета”."

Стефан Командарев: "Този уестърн, който се случва в румънска Добруджа, възбуди интереса ми. Заснет е по един мексикански начин, но историята си е наша, абсолютно може да се случи и в България".

Прожекции на София Филм Фест: 19-30.03.2017 г.

Кастинг

Режисьор: Богдан Мирика
В ролите: Драгош Букур, Георге Вишу, Влад Иванов, Костел Кашкавал, Ралуца Апроду, Емилиан Опрея
Сценарист: Богдан Мирика
Продуценти: Марсела Урсу, Ели Мейровиц, Стефан Командарев, Катя Тричкова
Музика: Кодрин Лазар, Сорин Романеску
Оператор: Андрей Бутица
Copyright © 2024 Dir.bg.