Първи контакт

Arrival

- 8.2/10

За филма

В разпространение от: 14.10.2016
Премиера в България: 11.11.2016
Премиера на DVD: 28.08.2017
Производител: 21 Laps Entertainment, FilmNation Entertainment, Lava Bear Films, Paramount Pictures
Разпространител: Александра Филмс
Награди и номинации: Номинация за Златен лъв от кинофестивала във Венеция 2016 г.

По разказа "Историята на твоя живот" (1998 г.) на американския фантаст Тед Чианг.

След като извънземни екипи кацат по цял свят с необичайните си кораби, експертката-лингвист д-р Луиз Банкс (Ейми Адамс) е наета от военните, за да разбере дали пришълците са дошли с мир или представляват заплаха.

Докато човечеството смята, че е на ръба на глобална война, екипът на Банкс се бори с времето, за да получи отговори. За тези отговори тя рискува не само живота си, но и човешкия си образ... В нейния екип са математикът Иън Донъли (Джереми Ренър) и полковникът от армията Уебър (Форест Уитакър), изправени пред голямото предизвикателство, което може да определи съдбата на Земята.

Свързани новини

Венеция: Ейми Адамс се готви за Оскар Форест Уитакър влиза в "Черната пантера" Емилия Кларк във филма за Хан Соло Оскари 2017: останаха 20 филма за визуални ефекти Руският бокс офис за уикенд №49 - 2016 "La La Land" предпочетен от критиците, медиен скандал на наградите снощи Номинации за "Златен глобус" 2017 „Манчестър до морето“ с най-много номинации от Гилдията на екранните актьори Оскар 2017 за визуални ефекти: 10 филма в надпреварата Обявиха номинациите за БАФТА Продуцентски номинации в очакване на "най-добър филм" на Оскарите Ейми Адамс получи звезда на "Алеята на славата" Номинациите и на режисьорската гилдия Номинации за Оскар 2017 Награди на Гилдията на продуцентите Нов режисьор на "Дюн": Дени Вилньов Създателите на "Зоотрополис" си правят шеги с претендентите за "Оскар" Награди Оскар 2017: нискобюджетният "Лунна светлина" на върха Сандра Бълок в нов апокалиптичен трилър Дж.Дж. Ейбръмс ще прави любовната фантастика "Your Name" с Парамаунт Вин Дизел подписа за "Bloodshot" Новият "Дюн" на Вилньов вече с премиерна дата

Кастинг

Режисьор: Дени Вилньов
В ролите: Ейми Адамс, Джереми Ренър, Форест Уитакър, Майкъл Стулбарг, Натали Тибо, Марк О'Брайън, Цзи Ма
Сценарист: Ерик Хайзърър
Продуценти: Даниел Ливайн, Шон Леви
Музика: Йохан Йохансон
По книгата на: Тед Чианг
Оператор: Брадфорд Янг
Copyright © 2024 Dir.bg.