Подземен свят: Кървави войни

Underworld: Blood Wars

САЩ | 2016г | 93 минути | 3D , 4DX , Екшън , Фентъзи , Хорър | Официален сайт
- 6.5/10

За филма

В разпространение от: 24.11.2016
Премиера в България: 02.12.2016
Премиера на DVD: 28.08.2017
Производител: Lakeshore Entertainment, Screen Gems, Sketch Films, Sony Pictures
Разпространител: Александра Филмс

Пети филм от култовата поредица.

Смъртоносната и неустрашима дилърка на смърт Селин (Кейт Бекинсейл) трябва да се справи със свирепите атаки на двата клана, вечните противници "върколаците" от клана Ликан и фракцията на "вампирите", които са я предали. С помощта единствено на съюзниците си Дейвид (Тио Джеймс) и неговия баща Томас (Чарлз Данс), тя трябва да сложи край на вековната война между върколаци и вампири, дори ако се налага да плати твърде висока цена за това - саможертва. Във войната между видовете влизат и хибридите... Кой ще победи в тази последна битка?

Действието във филма продължава там, където свърши "Подземен свят: Пробуждане" (2012 г.). Върколаците са се обединили около нов могъщ лидер в лицето на Мариус (Тобайъс Мензис), който управлява бившата глутница с фанатична дисциплина. Мариус няма да се спре пред нищо, докато не постигне целта са - да открие Селин и да разбере къде е дъщеря й Ив, хибрид между върколак и вампир.

С помощта на Дейвид, Селин едва успява да се изплъзне от преследващите я върколаци. Примирието, договорено от Томас, й позволява да потърси убежище в Източното сборище, управлявано от амбициозната Семира (Лара Пулвър). Застрашени от ескалиращата заплаха от страна на върколаците, бившите противници на Селин се надяват легендарните й бойни умения да им помогнат да изкоренят тази напаст веднъж и завинаги. Но когато Селин открива, че сред източните й защитници има предатели, тя и Дейвид отново са принудени да търсят убежище, този път зад стените на мистериозното Северно сборище - мирна секта в най-северните части на света, където вампирите живеят в монашеско уединение. Но усещането им за сигурност в покритите със сняг земи на Вар Дор е краткотрайно, защото - където и да отиде Селин - вековната война между вампири и върколаците винаги я преследва...

Снимките са осъществени през октомври - декември 2015 г. в Прага.

Кастинг

Режисьор: Ана Форестър
В ролите: Кейт Бекинсейл, Тио Джеймс, Чарлз Данс, Лара Пулвър, Тобайъс Мензис, Брадли Джеймс, Джеймс Фокнър
Сценарист: Кори Гудман
Продуценти: Дейвид Кърн, Гари Лукези, Лен Уайзман
Музика: Майкъл Уандмакър
Оператор: Карл Валтер Линденлауб
Copyright © 2024 Dir.bg.