18

Eighteen

България | 2016г | 72 минути | Драма , Комедия | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 22.09.2016
Премиера в България: 22.09.2016
Производител: Инкомс проджект
Разпространител: 34 Златна роза 2016

Четирима съученици, избягали от шума и суетата на абитуриентския си бал, за последен път са заедно в колата на Ник. Изправени пред предизвикателството да споделят всички свои тайни мисли, копнежи и страхове, те поемат на вълнуващо пътешествие с много опасни завои и любовни страсти в проливния дъжд.

„Онова, което прави младите хора интересни герои, е фактът, че те се променят много по-динамично от възрастните. Именно такава промяна се случва в „18”. Вечерта на абитуриентския бал е вечер на лудо парти. Но за героите във филма тя е момент на израстване и самоосъзнаване. Това са онези хора, които с един клик откриват всичко за света около себе си, но са изправени пред все същата голяма въпросителна, когато става въпрос за света у самите тях”.
- Атанас Христосков.

„В същината си двата филма, №1 (2011 г.) и 18, си приличат - разказват за млади хора, търсещи себе си. Но докато „№1” е филм на действието, „18” е филм на вътрешното действие и е далеч „по-интровертен”. Героите разкриват себе си през взаимоотношенията и вътрешните си монолози. „№ 1” беше суров филм, „18” е поетичен” - обяснява Христосков.

Филмът е създаден за 4 години, проследявайки израстването и на самия режисьор. Заснет е в нощна София и градът присъства по специфичен начин с нощните светлини и рефлекси на мокрите улици, със звука от тъпаните и клаксоните на абитуриентите, които обикалят града нощем.

Прожекция на "Златна роза" Варна: 22.09.2016 г.
Прожекция на София Филм Фест: 13.03.2017 г.

Кастинг

Режисьор: Атанас Христосков
В ролите: Мартин Димитров, Милена Ерменкова, Десислава Касабова, Теодор Христов
Сценарист: Атанас Христосков
Продуцент: Пламен Йорданов
Музика: Георги Стрезов
Оператор: Мартин Балкански
Copyright © 2024 Dir.bg.