Снежната кралица 3: Огън и лед

Снежная королева 3: Огонь и лёд

- 7.4/10

За филма

В разпространение от: 23.12.2016
Премиера в България: 27.01.2017
Производител: Wizart Animation
Разпространител: Про Филмс

"The Snow Queen 3":

В новата част, в центъра на сюжета отново е Герда. След като побеждава снежната кралица и снежния крал, тя така и не успява да намери родителите си, похитени от Северния вятър.

При издирването им за да обедини семейството, Герда намира древен артефакт на троловете - Камъка на леда и пламъка, но вместо да изпълни желанията й, камъкът заплашва съществуването на целия приказен свят. За да възстанови равновесието, Герда трябва да се справи с противоречията, да направи правилен избор и да се обедини с Кай и троловете.

Основните герои:

Герда (с гласа на Августина-Калина Петкова) е сърдечна, самоотвержена, състрадателна, смела и има силна воля. Израснала като сираче, тя се е научила да се бори сама. Герда много обича приключенията. Често си плаща за това, че вижда само доброто дори и в най-ужасните хора.

Кай (Цвети Пеняшки) е художник и поет по душа. Той иска да води тих и спокоен живот с минимално количество приключения, като не желае да бъде бреме за прочутата си сестра. Той е убеден, че вече е голям и може сам да решава какво да прави и как да живее живота си. Кай обича да напомня на околните, че умее да взима решения и да се справя с последствията от тях.

Орм (Петър Калчев) е научил един труден урок: в миналото, неговите лъжи за малко да обрекат целия свят на троловете на ледена гибел. Оттогава той не е изричал дори една лъжа, но никога не изпуска шанс да направи остроумна забележка или да се подиграе леко на някого. Той е безмилостен с враговете си, циничен и песимистичен, винаги очаквайки най-лошото. Орм е мил с приятелите си, но добротата му проличава само в най-критичните и тежки ситуации.

Лута е невестулка – домашен любимец на Орм и негова най-добра приятелка и другар. Тя би рискувала живота си за него без колебание. В същото време обича забавленията и винаги намира начин да извърти някой номер на Орм или да се посмее на негов гръб. Децата са слабото място на Лута. Макар и понякога да се мъчи да избяга от някои прекалено любвеобилни деца, никога не хапе и не драска. Тя е много сладка и мила.

Ролан (Иван Велчев) - когато е бил дете, често е бил осмиван и тормозен. Макар че има благ характер, той е отмъстителен и доста злопаметен. Би сторил всичко, за да се осъществят плановете му. Ролан е вманиачен по супергероите и мечтае някой ден той самият да стане такъв. Тогава би се превърнал в легенда.

Алфида е истинска пиратка - силна, властна и решителна. Но действията й издават чувствителност, добро сърце и изострено чувство за справедливост, които тя се опитва да крие зад маската на хладнокръвност и безразличие. Тя смята, че Кай й дължи цялото си внимание и не би позволила на Герда да застане между тях.

Арог (Стефан Сърчаджиев-Съра) е строг управник, благороден и аристократичен крал на троловете. Той е малко арогантен и избухлив, но също така обича и хубавите шеги… стига да са негови. Войниците го уважават заради воинските му умения.

Баба Роза е баба на Орм. Тя е мила и забавна, на нейната възраст често забравя, но - съзнавайки това - приема недостатъците си без много угризения. Неотдавна нейната отколешна мечта се сбъдва и тя се омъжва за краля на троловете, в когото на младини е била влюбена. Сега обаче и двамата са пенсионери... Баба Роза обича да чете и прекарва много време в библиотеката.

Снежната Кралица няма да остави Герда и приятелите й да скучаят... Този път ще е в тандем с Огнения крал.

(дублиран на български език)

Кастинг

Режисьор: Алексей Цицилин
Сценаристи: Алексей Цицилин, Владимир Николаев, Алексей Замислов, Андрей Коренков, Робърт Ленс
Продуценти: Юрий Москвин, Владимир Николаев
Музика: Фабрицио Мансинели
Озвучен на български от: Августина-Калина Петкова, Цвети Пеняшки, Иван Велчев, Петър Калчев, Стефан Сърчаджиев-Съра, Сава Пиперов, Атанас Сребрев, Константин Лунгов, Вилма Карталска
Copyright © 2024 Dir.bg.