Робин Худ: Началото

Robin Hood

САЩ | 2018г | 117 минути | IMAX , Екшън , Приключенски | Официален сайт
- 6.5/10

За филма

В разпространение от: 21.11.2018
Премиера в България: 07.12.2018
Производител: Appian Way, Safehouse Pictures, Thunder Road Pictures, Lionsgate, Summit Entertainment
Разпространител: Лента

Смела интерпретация на класическата история за Робин Худ.

Робин Худ (Тарън Еджъртън) от Локсли се завръща от кръстоносен поход - той е закоравял воин, който се изправя срещу несправедливото и покварено английско управление. Заедно с един мавърски вожд, наричан "Малкия Джон" (Джейми Фокс), повежда борба срещу корупцията във висшето общество на Англия. Робин ще се превърне в мистериозен крадец, за когото ще се разказват много легенди - приключение, подплатено с екшън на бойното поле в тази епична екранизация, а и с немалко романтика.

Осъвремененият прочит на легендарната история ще ни зареди с много адреналин и ни показва, че за да започне една революция е достатъчен и само един! Робин се ражда с привилегиите на лорд, но се завръща от войната загубил всичко, включително и любимата си Мериан. С помощта на Джон той се преобразява в забулен престъпник, който атакува богатите, за да има справедливост за бедните.

Легендите за него се носят от повече от 800 години, но каква е била истинската му история и как е успял да се превърне в такъв символ? Филмът създава изцяло нов свят за геройствата на Робин. Нотингам е разтърсен от бунтове, защото хората живеят в крайна нищета. Управляващите са заразени от корупция и алчност, а злите им намерения не остават незабелязани от Робин и неговата дружина. Това го подтиква да се изправи срещу тях и да събере хората на своя страна. Често си го представяме като супергерой, но всъщност той е бил просто човек, движен от желанието да се свърши необходимото и да се чуе гласа на потиснатия. Готов да влезе в битка и да разруши статуквото – това го прави символ на борбата срещу системата още в 15 век.

Леонардо ДиКаприо продуцира, амбициран да покаже корените на историческата личност. “Това е съвсем свеж поглед над събитията от онова време. Точно както Брус Уейн никога не е целял да стане герой на Готъм, но му се е наложило, така и Робин се заема с трудната задача, защото Нотингам има нужда от него.”

Историята е пресъздадена в много съвременен вариант, действието е живо и динамично. Бойните умения на Робин са пресъздадени много умело, а невероятните камера и ефекти ни оставят без дъх; екшън сцените са водещи и са изпипани до съвършенство. Атмосферата е поглъщаща, а мащабът, с който е пресъздаден Нотингам, е несравним.

Снимките са осъществени в Унгария и Хърватия.

Кастинг

Режисьор: Ото Батхърст
В ролите: Тарън Еджъртън, Ив Хюсън, Джейми Фокс, Джейми Дорнън, Пoл Андерсън, Бен Менделсон
Сценаристи: Бен Чандлър, Дейвид Джеймс Кели
Продуценти: Леонардо ДиКаприо, Дженифър Дависън Килоран
Музика: Джоузеф Трапанийз
Оператор: Джордж Стийл
Copyright © 2024 Dir.bg.