Life: Джеймс Дийн

Life

Великобритания, САЩ, Германия, Канада, Австралия | 2015г | 111 минути | Биографичен , Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 10.09.2015
Производител: See-Saw Films, Barry Films, Entertainment One

През 1955 г. амбициозният холивудски фоторепортер Денис Сток и тогава все оше неизвестният Джеймс Дийн се запозвават на парти у режисьора Никълъс Рей. Сток веднага вижда у младия актьор (който тъкмо е завършил снимките на На изток от рая с Елиа Казан) удивителен талант и се надява да повлияе и на собствената си кариера чрез поредица от портрети за прословутото списание „Life”.

Дебютантът Дийн е стреснат от изискванията на шефа на студиото Джак Уорнър спрямо пиар кампанията на филма на Казан и се скрива за кратко в провинцията. Сток придружава стеснителният Джеймс до родното му ранчо в щата Индиана. При завръщането им в Ню Йорк Сток прави онези прочути кадри, които поддържат легендата за Джеймс Дийн жива и до днес.

Антон Корбийн е заинтересуван не толкова от живота на идола на новото поколение, колкото от създаването на мита, и от ролята на заснетите от фотографа на сп. „Life” портрети в превръщането на Дийн в икона. Срещата на тези двама млади мъже води до създаването на поредицата от прочути кадри на култовата звезда преди той да загине едва на 24. “Джеймс Дийн обикаля из „Таймс Скуеър” се превръща в една от най-репродуцираните фотосесии на XX век.

Кастинг

Режисьор: Антон Корбийн
В ролите: Бен Кингсли, Робърт Патинсън, Кристен Хагер, Алесандра Мастронарди, Лорън Галахър
Сценарист: Люк Дейвис
Продуцент: Йейн Канинг
Музика: Оуен Палет
Оператор: Шарлоте Брус Кристенсен
Copyright © 2024 Dir.bg.