Анастасия

Anastasia

Великобритания | 2016г | 185 минути | Балет | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 02.11.2016
Производител: Royal Opera House
Разпространител: Кино Арена

Прожекции в Кино Арена: на 14, 17 и 18.12.2016 г. 185 минути с две паузи.

Постановка на Royal Opera House за сезон 2016/2017 - на Лондонска сцена от 26.10. до 12.11.2016, в кината - от 02.11.2016 г.

Балетът на Кенет Макмилън е вълнуващо изследване на самоличността в бурните години на Октомврийската революция (1917 г., Русия). Криза на идентичността по време на революция. Анастасия е балет за една от най-големите загадки на миналия век, намерила своя отговор едва наскоро.

В разгара на Октомврийската революция, царското семейство е екзекутирано. След време се появява млада жена, която претендира, че е оцелялата принцеса Анастасия. Известна под името Ана Андерсън, тя не може да си спомни миналото и всички я смятат за измамница. Докато мнозина се опитват да забравят зверствата и революцията, други вярват, че принцесата може да е оцеляла и я почитат като остатък от едно велико минало.

Една от първите постановки, след като Канет Макмилън става директор на Кралския балет през 1970 г., "Анастасия" е драматично и завладяващо изследване на кошмара в съзнанието на Ана. С музиката на Чайковски и Мартину са проследени събитията, водещи до убийството на едно семейство и на противоречивите спомени и блянове на Ана.

Поставяйки примабалерината пред огромно предизвикателство, това е рядка възможност да се види една от основополагащите постановки на модерната хореография.

Хореография: Кенет Макмилън.
Анастасия: Наталия Осипова.
Сценография: Боб Краули.
Осветление: Джон Рийд.
Балет: The Royal Ballet.
Електронна музика: Фриц Винкел и Рюдигер Рюфер.

Кастинг

Режисьор: Дебора Макмилън
В ролите: Наталия Осипова
Музика: Чайковски, Бохуслав Мартину
Хореограф: Кенет Макмилън
Copyright © 2024 Dir.bg.