Любов отдалече

L’Amour de Loin

САЩ | 2016г | 153 минути | Музикален , Опера | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 01.12.2016
Премиера в България: 10.12.2016
Производител: The Metropolitan Opera
Разпространител: Cinema City

Опера на финландската композиторка Кая Саариахо (Kaija Saariaho).

Това е една от най-високо оценяваните съвременни опери, представена за първи път на Фестивала в Залцбург през 2000 г.

Премиерната за Метрополитън постановка е дело на един от най-изтъкнатите и оригинални творци на съвременната театрална и оперна сцена – канадецът Робер Льопаж (Robert Lepage), носител на множество престижни награди, сред които и Европейската театрална награда от 2007 г. Продукцията е реализирана съвместно с компанията на Льопаж – Ex Machina и Операта в Квебек, където се състоя и отлично приетата премиера миналото лято.

Дебютиращата в Метрополитън Опера финландска диригентка Сузана Мелки (Susanna Maelkki) води постановката с участието на Сузана Филипс (като Клеменс), Ерик Оуенс (като Жофре Рюдел) и Тамара Мъмфорд (като Пилигримът), който носи съобщенията на любовта между тях.

Поетичната опера е вдъхновена от фигурата на средновековния трубадур и кръстоносец Жофре Рюдел, който описва в поемите си съвършената жена, която никога не е срещал. Той случайно попада на пилигрим, който му казва, че познава жена, която отговаря на описанието, но ги дели Средиземно море. И така, в поредната оперна история за любов и смърт, едно от главните действащи лица става морската шир. Нейните дневни и нощни проблясъци и състояния, пресъздадени от мощното сценично въображение на Льопаж с помощта на компютърно програмиране и специални ефекти, правят от тази постановка едно омагьосващо, музикално и визуално, пътешествие.

„Хипнотично въздействие! Една от най-значимите и успешни опери на последните десетилетия!“
- Джон Алисън, "Грамофон".

Прожектира се на френски език.

Кастинг

Режисьор: Робер Льопаж
В ролите: Сузана Филипс, Тамара Мъмфорд, Ерик Оуенс
Музика: Кая Саариахо
Диригент: Сузана Мелки
Copyright © 2024 Dir.bg.