Папа Хемингуей в Куба

Papa Hemingway in Cuba

САЩ, Канада | 2015г | 110 минути | Биографичен , Драма | Официален сайт
- 9.5/10

За филма

В разпространение от: 19.11.2015
Премиера в България: 06.01.2017
Производител: Yari Film Group
Разпространител: 6A Media Entertainment

По истинската история за американския журналист Дени Барт Петиклер - неразказаната досега история за неговите преживявания и приятелство с легендарния писател Ърнест Хемингуей в Куба, в края на 50-те години.

Ед Майърс (Джовани Рибиси) е млад репортер в „Маями Хералд“, но още от дете се вдъхновява и учи от своя кумир – Хемингуей (Ейдриън Спаркс). Майърс пише писмо до писателя и съвсем неочаквано, седмица след това получава телефонно обаждане от самия Хемингуей с изненадваща покана: „Хубаво писмо, хлапе! Харесваш ли риболова?” Репортерът заминава за Куба, където негов домакин е писателят.

Скрит в своята резиденция „Финка Вихия” на около 20 км от Хавана с четвъртата си съпруга Мери (Джоули Ричардсън), неуловимият автор се отдал на риболов и алкохол, докато Кубинската революция е в разгара си.

С всяко посещение в Куба, младият журналист и великият писател постепенно формират едно истинско и трайно приятелство, което продължава до последния миг на писателя. Останал без родители след Голямата депресия, Майърс открива в Хемингуей и бащинската фигура, която дълго е търсил. Хемингуей помага на младежа да преоткрие и литературния си талант, докато около тях кипи революция.

В бурните картини, които вижда през годините, Майърс развива силата си като писател и същевременно признава, че всички наши герои всъщност са човешки същества с ранима душа.

Първи холивудски филм, заснет в Куба от 1959 г. досега. Снимките са осъществени в Хавана и в имението Финка Вихия.

Кастинг

Режисьор: Боб Яри
В ролите: Джовани Рибиси, Джоули Ричардсън, Ейдриън Спаркс, Минка Кели, Шон Туб, Джеймс Римар, Мариел Хемингуей
Сценарист: Дени Барт Петиклер
Продуценти: Аманда Харви, Боб Яри
Музика: Марк Айшъм
Оператор: Ернесто Мелара
Copyright © 2024 Dir.bg.