Моето щастливо семейство

Chemi Bednieri Ojakhi

Франция, Германия, Грузия | 2017г | 120 минути | Драма , Семеен | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 22.01.2017
Производител: Arizona Films, Augenschein Filmproduktion, Polare Film, Netflix
Разпространител: 21 София Филм Фест 2017

"My Happy Family":

История, заснета изцяло от ръка.
Сюжетът е разположен в патриархално общество - три поколения от едно обикновено грузинско семейство съжителстват дълги години под един покрив. Но всички са шокирани, когато 52-годишната Манана решава да напусне къщата на родителите си и да заживее сама. Без семейство и съпруг, нейното пътуване към неизвестното започва въпреки предразсъдъците на околните.

Учителката по литература Манана е омъжена от 30 години и живее в тристаен апартамент в Тбилиси заедно със съпруга си, своите родители, двете си деца и зет си. В навечерието на 52-рия си рожден ден тя обявява, че напуска дома си.
Семейството й е изградено от три напълно различни поколения: тя и съпругът й Сосо (55), дъщеря им Нино (24), която обожава мъжа си Вако (27), синът на Манана – Лаша (20), майка й Ламара (72), която се грижи за цялото семейство, и бащата на Манана – Отар (80), който, уморен от живота, чака с надежда бавещата се смърт.

Първоначално никой не приема сериозно решението на Манана, но след като тя събира багажа си и тръгва, семейството е шокирано. Роднините й се чудят къде би могла да отиде и кой би могъл да я ядоса. А и тя отдавна е минала възрастта, в която може да се разведе, освен това съпругът й не пие, не се дрогира и не я бие...

Снимките са осъществени в Тбилиси.

Прожекции на София Филм Фест: 17 и 20.03.2017 г.

Кастинг

Режисьори: Нана Еквтимишвили, Симон Грос
В ролите: Иа Шуглиашвили
Сценарист: Нана Еквтимишвили
Продуценти: Йонас Каценщайн, Максимилан Лео, Симон Грос, Гийом дьо Сей, Нана Еквтимишвили
Оператор: Тудор Пандуру
Copyright © 2024 Dir.bg.