Ромео и Жулиета (2016)

Roméo et Juliette

САЩ, Франция | 2016г | 176 минути | | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 31.12.2016
Производител: The Metropolitan Opera
Разпространител: Cinema Cyty

След участието на Виторио Григоло и Диана Дамрау в „Манон“ в Метрополитън през 2015 г., вестник Ню Йорк Таймс написа, че „...температурата се покачва до точка на кипене, когато двамата са на сцената заедно“. Сега страстният дует се събира отново за премиерата на операта „Ромео и Жулиета“ от френския композитор Шарл Гуно (по пиесата на Уилям Шекспир).

Дамрау дебютира в ролята на Жулиета в новата продукция, дирижирана от Джанандреа Носеда. Елиът Мадоре пее Меркуцио, а Михаил Петренко - Отец Лоренцо. Постановката на Бартлет Шер е копродукция с миланската „Ла Скала“, представена за първи път с успех на фестивала в Залцбург през 2008 г.

Творбата на Шарл Гуно от 1867 г. е любима на оперната публика и е чудесен пример за френския романтизъм, който поставя на преден план финеса, чувствеността и вокалната грация пред евтините сценични ефекти. В центъра на вниманието са двамата влюбени с цели четири неустоими дуета. Сценографията е мащабна, а костюмите са богати и пищни, с леко декадентски привкус, вдъхновени от филма на Федерико Фелини „Казанова“ (1976).

Прожекция в България: 21.01.2017 г.
Изпълнява се на френски език.

Кастинг

Режисьор: Бартлет Шер
В ролите: Виторио Григоло, Диана Дамрау, Елиът Мадоре, Михаил Петренко
Продуцент: Бартлет Шер
Музика: Шарл Гуно
Диригент: Джанандреа Носеда
Copyright © 2024 Dir.bg.