12 А

12th A Grade

България | 2017г | 97 минути | Драма , Комедия , Юношески | Официален сайт
- 7.5/10

За филма

В разпространение от: 15.09.2017
Премиера в България: 15.09.2017
Производител: 12А ООД, ПроСинема
Разпространител: А Плюс Филмс

Продължение на "11 А" (2015 г.). Радина Кърджилова е чаровната учителка по литература на клас от интелигентни, но вироглави тийнейджъри. Дарин Ангелов е в ролята на учителя по физкултура, който взима младата класна под своето крило.

След едногодишно прекъсване учителката Лина е върната отново на работа, в същото училище. Нов клас, нови проблеми с нейните възпитаници. Куцарова също е тук, но пък Петров го няма, за да й бъде опора. У дома, положението също не е розово - личният й живот е хаос: Лина е разделена с мъжа си, а властната й майка (Мария Каварджикова) непрекъснато я тормози за нещо. На всичко отгоре синът й Христо е малтретиран от съученици... На моменти напрежението достига крайни предели и Лина е на път да рухне. Изправена пред предизвикателствата на ученици и учители - и без подкрепа у дома, тя достига границата на психическата и професионална издръжливост. Там, където много други се отказват.

За щастие, тя намира нова опора в лицето на физкултурника и бивш боксьор Александър Александров. Училищният директор г-жа Стефанова също е на нейна страна.

На фокус са сложните отношения между учители, ученици и родители, а посланието на филма е е да обичаме децата си, да ги изслушваме и разбираме, за да станат достатъчно силни и устойчиви да се справят с живота.

Снимките са осъществени през октомври-декември 2016 г. в София.

Прожекция на "Златната липа" - Стара Загора: 03.06.2017 г. (откриващ филм) и 06-07.06.2017 г.
Прожекция на София Филм Фест: 14.03.2018 г.

Кастинг

Режисьор: Магдалена Ралчева
В ролите: Радина Кърджилова, Дарин Ангелов, Мария Каварджикова, Елена Бойчева, Анелия Мангърова, Велислава Костадинова, Калоян Минев, Деян Георгиев, Василена Атанасова, Мария Бакалова
Сценарист: Николай Колев
Продуценти: Дейвид Варод, Гергана Ташкова, Мирела Ненчова, Татяна Педерсен, Александър Здравков
Музика: Димитър Ташков
Оператор: Емил Топузов
Copyright © 2024 Dir.bg.