Фантастичното пътешествие до Оз

Урфин Джюс и его деревянные солдаты

- 5.6/10

За филма

В разпространение от: 20.04.2017
Премиера в България: 28.07.2017
Производител: Студия Мельница, СТВ, Канал Россия
Разпространител: Про Филмс

"Urfin and His Wooden Soldiers":

По едноименната повест-приказка (1963 г.) на руския писател и драматург Александър Волков.

Забавен нов прочит на класическата приказка. С много смях и забавления става ясно, че за истинското приятелство няма невъзможни неща!

Урфин е трудолюбив дърводелец, който за съжаление е отхвърлен от обществото заради своята грозота. Той живее самотен извън селото, в което всички се забавляват, носят шапки със звънчета, всяка вечер има забави и непрекъснато се лее смях. Това още повече натъжава Урфин и в един момент тъгата започва бавно да се превръща в озлобление към другите, но той продължава да си живее кротко.

До момента, когато открива тайната на магическия прах, благодарение на който може да съживява всичко! Подтикван от своята съживена кукла – злия клоун, Урфин решава да създаде армия от дървени войници, с които да завладее първо веселото село, а после и Изумруденият град.

Дороти пък е малко момиченце, което живее при баба си, на която е кръстена, заедно със своето весело и игриво кученце Тото. Един ден тя открива в таен шкаф най-красивите обувки на света. Без да знае, че това всъщност са вълшебни пантофки - портал към магическия свят на Оз, Дороти ги обува и така се озовава напълно неподготвена на мястото, което баба й е спасила преди много години. При това точно в момента, в който Урфин е предприел своя поход и се е накичил с титлата "Злият Магьосник на Оз".

За да открие портал обратно към своето измерение, Дороти ще трябва първо да помогне на застрашения свят на Оз. На помощ се притичат старите приятели на баба й – Лъвът, Тенекиеният човек, Плашилото, а също така и много нови. Предстоят много приключения, изпълнени с опасности... Какво ще стане с Дороти, Урфин, Тото и останалите герои?

Башар Рахал озвучава злия магьосник Урфин.

(дублиран на български език)

Кастинг

Режисьори: Владимир Торопчин, Федор Дмитриев, Дарина Шмидт
Сценаристи: Александр Боярский, Дарина Шмидт
Продуценти: Сергей Селянов, Антон Златополский, Александр Боярский
Музика: Михаил Чертишчев
Озвучен на български от: Башар Рахал
По книгата на: Александър Волков
Озвучен от: Константин Хабенский, Сергей Шнуров, Дмитрий Дюжев
Copyright © 2024 Dir.bg.