Фриц Ланг

Fritz Lang

Германия | 2016г | 104 минути | Биографичен , Драма | Официален сайт
- 8.5/10

За филма

В разпространение от: 14.04.2016
Производител: Belle Epoque Films, W-film
Разпространител: 21 София Филм Фест 2017

(черно-бял)

По истински събития - историята на австрийския режисьор Фриц Ланг (1890 - 1976), както и създаването на криминалната му драма "М", 1931 г. (с българско заглавие "М - Убиец сред нас").

През 1930 г. режисьорът (в неговата роля - Хайно Ферх) иска да намери подходящ материал за първия си озвучен филм. Той оставя звездния си живот в Берлин и заминава за Дюселдорф, за да следи отблизо разследване на известния инспектор Генат за серийни убийства.

Попадайки в непозната среда обаче, Ланг се оказва във водовъртеж от събития, свързани с миналото му. Той се сблъсква с неочаквани демони – своите лични и тези, които всички ние познаваме чрез филмовите му образи. Действието се пренася в напрегнатия и страшен сюжет на класическия му филм.

Фриц Ланг е създател на шедьоври като Нибелунгите и Метрополис. Той е един от най-великите режисьори в историята на киното. Едновременно с това обаче носи своите демони. Във филмите му се разкриват страхове, тайни и тъмни дълбини на човешката душа. Не само негови лични, но и тези на зрителите.

Самуел Финци играе на немски език.

Прожекция на София Филм Фест:11.03.2017 г.

Кастинг

Режисьор: Гордиан Мауг
В ролите: Хайно Ферх, Томас Тиме, Самуел Финци, Йохана Гастдорф
Сценаристи: Александер Хойсер, Гордиан Мауг
Продуцент: Никол Рингхут
Музика: Тобиас Вагнер
Оператор: Луц Райтемайер
Copyright © 2024 Dir.bg.