Щъркелчето Ричард

Richard the Stork

Германия, Белгия, Люксембург, Норвегия | 2017г | 85 минути | 3D , Анимация , Детски , Приключенски | Официален сайт
- 7.7/10

За филма

В разпространение от: 16.02.2017
Премиера в България: 12.05.2017
Производител: Den Siste Skilling, Knudsen & Streuber Medienmanufaktur, Melusine Productions, Ulysses Filmproduktion, Wild Bunch, Global Screen
Разпространител: Про Филмс

Изпълненото с приключения пътуване към топлите страни на Щъркелчето Ричард и шарената му компания. Историята на малкото същество с големи мечти! Макар всеки да мисли, че е врабче, самият Ричард твърдо е убеден, че е щъркел.

Една забавна и изпълнена с много екшън и смях за всички възрасти анимация.

Сираче по рождение и отгледано от щъркели, врабчето Ричард (Веселин Симеонов) вярва, че е един от тях. Но когато идва време за отлитане на юг, семейството му с мъка на сърцето го изоставя в родната гора, защото са убедени, че не би издържал пътуването до Африка и ще загине.

Но това не е кое да е врабче. Това е Щъркелчето Ричард! Решен да докаже, че е щъркел въпреки всичко, той поема сам на юг, а по пътя към него се присъединяват ексцентрична бухалка с въображаем приятел и самовлюбен папагал – диско певец. По време на епичното им пътешествие те се сблъскват с много препятствия като смъртоносни прилепи, пристрастени към интернет гълъби, гарвани-мафиоти, самолети, влакове... Когато най-после достигат до Африка, Ричард се оказва единственият, който влиза в битка с чудовищен язовец, за да спаси брат си и цялото си семейство.

Най-малкият щъркел трябва да се научи да възприема себе си като най-силния врабец, за да освободи истинския си потенциал и да се събере отново със семейството си.

(озвучен на български език)

Кастинг

Режисьори: Реза Мемари, Тоби Генкел
Сценарист: Реза Мемари
Продуцент: Кристине Кнудсен
Музика: Ерик Ньово
Озвучен на български от: Ана-Мария Лалова, Веселин Симеонов, Христо Бонин, Калоян Лулчев, Петя Абаджиева, Христо Чешмеджиев, Константин Лунгов, Вилма Карталска
Монтаж: Реза Мемари
Copyright © 2023 Dir.bg.