Учителката

The Teacher

Чехия, Словакия | 2016г | 102 минути | | Официален сайт
- 0/10

За филма


На пръв поглед отдадена и добродушна учителка използва своите ученици, за да манипулира родителите им и по този начин да печели материални блага и дори обещание за романтична афера. Загрижени за представянето на децата им в училище, много родители се поддават и правят всичко, което учителката иска от тях. Три семейства обаче решават да прекратят това и заедно с директора на училището организират тайна родителска среща.
Филмът е вдъхновен от истински случай и разказва за силата на човешкия характер. Въпреки че действието се развива в началото на 80-те години, историята е универсална и може да се случи навсякъде, по всяко време... или поне докато корупцията, глупостта и егоизмът продължават да управляват света.

„Всички възрастни и повечето деца познават усещането, когато нещо може да ти е от полза сега, но всъщност е грешно. Или обратното: че следването на личните ти морални принципи може да е много трудно или да ти навреди. Затова всеки ще разбере тази история. Това не е просто филм за комунизма. Същите морални дилеми, манипулации и несигурност са проблеми, с които се сблъскваме всеки ден.“
Ян Хржебейк

Кастинг

Copyright © 2024 Dir.bg.