То

It

САЩ | 2017г | 135 минути | IMAX , Драма , Хорър | Официален сайт
- 9.1/10

За филма

В разпространение от: 07.09.2017
Премиера в България: 08.09.2017
Премиера на DVD: 05.02.2018
Производител: KatzSmith Productions, Lin Pictures, New Line Cinema, Warner Bros.
Разпространител: Александра Филмс

По едноименния роман (1986 г.) на Стивън Кинг и по едноименния телевизионен филм в две части (1990 г.) на ABC / Warner Bros. Television.

В малкото градче Дери, щата Мейн, 7 деца се сблъскват с проблеми, побойници и с едно чудовище, което приема формата на клоун с името Пениуайз (Бил Скарсгард).

Седем невръстни приятели се наричат Клуб на загубеняците. Всеки от тях е бил отлъчен от обществото по една или друга причина, всеки е набелязан от местните хулигани... и всеки е станал свидетел как вътрешните му страхове оживяват в лицето на древен, променящ формата си хищник, когото могат единствено да нарекат "То".

От самото си създаване градчето е ловно поле на съществото, което излиза от канализацията на всеки 27 години, за да се храни със страховете на набелязаната си плячка, а именно децата на Дери. Събирайки се по време на ужасяващо и изпълнено с вълнения лято, Загубеняците се сближават помежду си, за да превъзмогнат собствените си страхове и да спрат нов цикъл от убийства.Цикълът е започнал в един дъждовен ден с малко момченце, гонещо хартиената си лодка, носеща се към канализационната шахта и ... право в ръцете на Пениуайз, танцуващия клоун, поглъщач на деца, познавач на страха.

Ако децата не се страхуват от Пениуайз, те имат шанса да го победят!

Кастинг

Режисьор: Андрес Мушети
В ролите: Бил Скарсгард, Фин Улфхард, Хавиер Ботет, Никълъс Хамилтън, Мегън Шарпантие, София Лилис
Сценаристи: Гари Доберман, Чейс Палмър, Кари Фукунага
Продуценти: Сет Греъм-Смит, Дейвид Каценбърг, Барбара Мушети
Музика: Бенджамин Уолфиш
По книгата на: Стивън Кинг
Оператор: Чун-хун Чун
Copyright © 2018 Dir.bg.