Голямата риба и дивата ябълка

Big Fish & Begonia

Китай | 2016г | 100 минути | Анимация , Семеен , Фентъзи | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 08.07.2016
Производител: B&T, Huoerguosi Enlight Media, Beijing Enlight Pictures
Разпространител: Институт Конфуций в София

В паралелен на човешката реалност свят живеят митологични същества, които добре познават страстите и копнежите на хората. Но хората не знаят и дори не подозират за тяхното съществуване... Обитателите на приказните вселени контролират циклите на живота и природата – приливите и отливите, смяната на сезоните, деня и нощта.

Една от тях е 16-годишната Чун, която решава да се потопи в света на хората, като се превръща в червен делфин. Когато за първи път излиза в открито море, девойката-делфин попада в окото на бурята и едва не загубва живота си. Едно момче от света на хората я спасява с цената на собствения си живот. Дали Чун ще успее да върне диханието на момчето? През какви препятствия и изпитания ще премине, за да съхрани крехката му човешка душа?

Сюжетът е вдъхновен от древните даоистки притчи и философски текстове, изложени в „Джуандзъ”, както и от китайското класическо литературно наследство. Цялостната идея на филма е подчинена на темите за силата на любовта, вярата и най-вече – хармоничното единство на човека с природата.

Филмът на Лян Сюен се отличава с изключителна естетика и прецизност на рисунъка, висок емоционален заряд и не на последно място – завладяващ саундтрак.

Прожекция на третата Седмица на китайското кино (Дом на киното): 22.04.2017 г.

Кастинг

Режисьор: Лян Сюен
Copyright © 2024 Dir.bg.