109 часа

109 Hours

България | 2017г | 56 минути | Биографичен , Документален | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 25.04.2017
Производител: XCoSports
Разпространител: Екско Пъблишинг, Cinema City

През 2014 г. един от най-добрите ни планински бегачи Кирил Николов-Дизела се изправя пред най-дългия и легендарен туристически маршрут в България - Ком-Емине. Тогава опитът за рекорд завърша с неуспех за Кирил, но се ражда филмът "Reach Your Limits", който печели любовта на публиката и признанието на множество международни филмови фестивали.

През 2015 г. Дизела се връща по пътеките на Ком-Емине и този път успява да избяга 600-те километра по билото на Стара планина за рекордните 4 дни, 13 часа и 5 минути. Освен стръмните планински пътеки, проливния дъжд и лепкавата кал, Дизела трябва да премине бариерите на собственото си съзнание, да преодолее дълбоките си страхове, да приеме болката и изтощението. Той е изправен пред пред тежката дилема – да се откаже или да отиде отвъд границата на собствените си възможности. "Reach Your Limits" вече има продължение - екранизацията на бягането, което показа, че ограничения не съществуват, вече е факт със "109 часа".

Часове, изпълнени с устрем, съмнения, страхове и желание за успех. Идеята, която стои зад филма, е зрителите да съпреживеят всички тези емоции заедно с Кирил, да имат кураж да преследват целта независимо от обстоятелствата.

Публиката е отведена крачка по-близо до вътрешния свят на Дизела, до мотивацията му и онова, което го кара да продължава да бяга. Екипът зад филма улавя неговите преживявания, както и уникалната атмосфера на изпитанието. Физическите граници вече не са фактор, но все пак остава въпросът - как човек бяга 600 км за 109 часа? С увереността и силата на победител. Едно "пътуване", което доказва, че човешките възможности са неограничени. Дестинацията е Ком-Емине. Целта - да победиш себе си!

За организаторите на прехода:
Наталия Величкова е личен треньор на Дизела от 2003 г. Тя е човекът, който постоянно следи състоянието на Кирил по време на прехода и реагира на всяка промяна с нова тактитаза успех.

Димитър Димитров е организатор и продуцент на прехода. Димитър е една от движещите сили на адвенчър състезанията в България, като организатор на XCo Adventure Cup.

Димитрина Сивкова е личен терапевт на Дизела през последните две години. Тя поема грижите за него, когато болката за Кирил започва да става непоносима и заплашва да провали опита му за нов рекорд.

Прожекции в Cinema City: 25.04.2017 г., 18.04.2018 г.

Кастинг

Режисьор: Димо Петков
Продуцент: Димитър Димитров
Музика: Калоян Димитров
Оператор: Христо Петков
Copyright © 2024 Dir.bg.