Мадам Бътерфлай (2017)

Madama Butterfly

Великобритания | 2017г | 165 минути | Музикален , Опера | Официален сайт
- 6/10

За филма

В разпространение от: 20.03.2017
Производител: Royal Opera House, Gran Teatre del Liceu Barcelona
Разпространител: Кино Арена

Със своята завладяваща музика и сърцераздирателна история за изоставена от своя любим гейша, „Мадам Бътерфлай“ (1904 г.) на Пучини е една от най-популярните опери на всички времена. Известното сопрано Ермонела Яхо изпълнява тази роля за първи път в Кралската опера в спиращата дъха със своята красота постановка на Моше Лайзер и Патрис Корие.

Екзотичните пейзажи на Нагасаки са пресъздадени в стила на романтичните представи за Япония от XIX век. С музиката на Пучини оживяват сутрешните трели на птиците, сватбения ритуал и любовните трепети на морския офицер Пинкертън (обещаващият млад тенор Марсело Пуенте) и неговата млада и непорочна невеста. Кулминация на операта е изпълнената със страст ария „Un bel di” (Един прекрасен ден), в която изоставената Чо-Чо Сан търси утеха в мечтите си.

Диригент на постановката е Антонио Папано – музикален директор на Кралската опера. Известен със своите виртуозни интерпретации на италианската опера, той пресъздава едно напрегнато и завладяващо пътешествие от светлината и радостта до мрака и саможертвата.

Сценография: Кристиан Фенуила (Франция). Костюми: Агостино Кавалка (Италия). Изпълнява се на италиански език, със субтитри.

Прожекции: 10, 13 и 14.05.2017 г. в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Смолян.

Кастинг

Режисьори: Моше Лайзер, Патрис Корие
В ролите: Ермонела Яхо, Марсело Пуенте
Музика: Пучини
Диригент: Антонио Папано
Copyright © 2024 Dir.bg.