Алфа

Alpha

- 8.2/10

За филма

В разпространение от: 16.08.2018
Премиера в България: 24.08.2018
Премиера на DVD: 14.12.2018
Производител: Studio 8, Columbia Pictures, Sony Pictures Releasing
Разпространител: Александра Филмс

a.k.a. "The Solutrean":

От Солютре, Франция, идва наименованието на солютрейския период (преди 22 000 - 17 000 години) на късния палеолит от каменната епоха. Там през 1866 г., над струпване от конски кости, са открити каменни оръдия с характерна форма. Находището е голямо - простира се върху площ, надхвърляща 1 хектар и свидетелства за голяма група ловци, специализирали се в лов на коне. Това обиталище е било заето още през мустерския подпериод и след подпериода “Солютре” е продължило и през подпериода "Мадлен".

Филмът е една история за оцеляването по време на последната "Ледена епоха" - последното заледяване през вюрмската (късноледниковата) епоха. След като ловна експедиция се обърква, младият пещерняк Кеда (Коуди Смит-Макфий) се бори с враждебните и опасни обстоятелства в търсене на пътя обратно към дома си.

Епичната история се фокусира върху превръщането на кучето в най-добър приятел на човека. Неохотното опитомяване на вълк, изоставен от глутницата му, прераства във взаимно доверие между ранения ловец и новия му съюзник. Двамата разчитат един на друг сред неизброимите опасности, бързайки да изпреварят настъпващата зима.

Снимките са осъществени в Канада, Исландия и САЩ. За заснемане на дране на кожа, през юни 2016 г. са убити няколко бизона, довело до разследване от защитници на животните.

Кастинг

Режисьор: Албърт Хюз
В ролите: Коуди Смит-Макфий, Леонор Варела, Натасия Малте, Мърседис де ла Зерда, Йоханес Хаукур Йоханесон, Прия Раджаратнъм, Йенс Хултен, Марцин Ковалчик, Патрик Фланагън
Сценарист: Дан Виденхаупт
Продуцент: Андрю Рона
Оператор: Мартин Гшлахт
Copyright © 2024 Dir.bg.