Бягай!

Get Out

САЩ | 2017г | 104 минути | Психо , Трилър , Хорър | Официален сайт
- 9.7/10

За филма

В разпространение от: 24.02.2017
Премиера в България: 07.07.2017
Производител: Blumhouse Productions, Monkeypaw Productions, QC Entertainment, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България
Награди и номинации: Оскар 2018 г. (за сценарий) и 3 номинации
2 номинации за Златен глобус 2018 г.
2 номинации за БАФТА 2018 г.
Най-добър независим филм от Британски награди за независимо кино 2017 г.
3 награди и 2 номинации Готъм 2017 г.
Множество награди и номинации от асоциации на филмовите критици

Независими хит на годината, спечелил одобрението на критиката и на публиката в цял свят. Той е сред най-успешните филми на 2017 година с постъпления за три месеца след излизането си в размер на $229 млн, при бюджет от 4.5 млн. Режисьорски дебют на Джордан Пийл, познат от комедийното дуо "Key & Peele" (2012 - 2015) по кабелния канал Comedy Central.

По изключително интересен и оригинален начин са смесени елементите на напрегнат трилър и хаплив социален коментар. Психотрилърът разказва за чернокож младеж, поканен да гостува в имението на родителите на бялата си приятелка. Много скоро обаче осъзнава, че има зловеща причина да бъде поканен там.

Сюжетът разказва за чернокожия Крис (британският актьор Даниел Калуя) и неговата бяла приятелка Роуз (Алисън Уилямс), чиято връзка е достигнала до важния и често неловък етап на запознаването с родителите. Когато Роуз кани Крис да я придружи на уикенд в провинцията при нейното семейство, изживяването се оказва дори по-притеснително, отколкото двамата са очаквали.

Двамата отиват в имението на Миси и Дийн (Катрин Кийнър и Брадли Уитфорд). Първоначално Крис тълкува необичайното свръхгостоприемно поведение на домакините като срамежлив опит да се справят с неловката ситуация, че приятелят на дъщеря им е чернокож. Но с напредването на уикенда редица все по-притеснителни открития го тласкат да разкрие страшна и стряскаща истина, която дори не си е представял...

Еднакво зловеща и интригуваща история!

Снимките са осъществени в щата Алабама, САЩ.

Кастинг

Режисьор: Джордан Пийл
В ролите: Даниел Калуя, Алисън Уилямс, Катрин Кийнър, Брадли Уитфорд, Кейлъб Лендри Джоунс, Лакийт Стенсфилд, Бети Гейбриъл, ЛилоРел Хауъри
Сценарист: Джордан Пийл
Продуценти: Джейсън Блъм, Джордан Пийл
Музика: Майкъл Ейбълс
Оператор: Тоби Оливър
Copyright © 2018 Dir.bg.