Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Великобритания, САЩ | 2018г | 134 минути | 3D , 4DX , IMAX , Приключенски , Фентъзи | Официален сайт
- 8.3/10

За филма

В разпространение от: 14.11.2018
Премиера в България: 16.11.2018
Премиера на DVD: 01.10.2019
Производител: Heyday Films, Warner Bros.
Разпространител: Александра Филмс

Продължение на "Фантастични животни и къде да ги намерим" (2016).

Действието се развива през 1927 г., няколко месеца след събитията от първия филм. В края му, могъщият зъл магьосник Гелърт Гринделвалд (Джони Деп) е заловен от МАКУСА (Магичния конгрес на САЩ) с помощта на Нют Скамандър (Еди Редмейн). Гринделвалд успява да избяга и започва да събира последователи, повечето от които не подозират истинските му намерения - да издигне чистокръвни магьосници, които да властват над останалите обикновени хора.

Опитвайки се да осуети плановете на Гринделвалд, Албус Дъмбълдор (Джуд Лоу) - някога най-добър приятел на Гелърт - привлича бвшия си ученик Нют. Той се съгласява да му помогне, без да осъзнава опасностите, които предстоят. Всеки трябва да избере страна, докато любовта и предаността са поставени на изпитание във все по-разединения магьоснически свят, дори и сред най-близките приятели и членове на семейства.

Интригуващото приключение е пълно с невероятни рискове, като отново ще обедини Нют и Тина (Катрин Уотърстън), Куини (Алисън Сюдъл) и Якоб (Дан Фоглър). Изпитанието ще провери колко е истинска верността им един към друг.

Дж. К. Роулинг отбелязва:
„В поредицата „Фантастични животни“ разказвам история, която е само намекната в книгите за Хари Потър – възхода на Гринделвалд, който заплашва едновременно магьосническия и немагьосническия свят, и неговия противник Дъмбълдор, който, разбира се, е ключова фигура в историите за Потър. Гринделвалд за първи път е споменат в "Хари Потър и философският камък", така че той е там от самото начало, въпреки че е бил повече мистериозен второстепен герой. Знаете, че той има значима роля в историята на Дъмбълдор, но едва когато достигате до финала на поредицата за Потър, разбирате колко важен е бил той... и може да предположите, че има още за разказване! Мисля, че това беше историята, от която най-много се интересувах, когато се завърнах отново към поредицата, защото тя е важна в опознаването на Дъмбълдор, който е моят любим герой“.

Кастинг

Режисьор: Дейвид Йейтс
В ролите: Джони Деп, Джуд Лоу, Еди Редмейн, Катрин Уотърстън, Алисън Сюдъл, Дан Фоглър, Зоуи Кравиц, Езра Милър, Кармен Иджого, Джесика Уилямс, Попи Корби-Тюеш, Калъм Търнър
Сценарист: Дж. К. Роулинг
Продуценти: Дж. К. Роулинг, Дейвид Хейман
Музика: Джеймс Нютън Хауърд
Оператор: Филип Русло
Copyright © 2024 Dir.bg.