Необходимият грешник

The Indispensable Sinner

България | 1971г | 88 минути | Драма | Официален сайт
- 0/10

За филма

В разпространение от: 24.09.1971
Премиера в България: 24.09.1971
Производител: Студия за игрални филми „София“
Разпространител: Българска кинематография

По разказа "Границата на любовта" (по-късно включен в едноименния сборник с избрани новели, 1979 г.) на Иван Остриков.

1960-те години, София. В кварталната градинка адвокатът Иван Асенов (Коста Цонев) се запознава с гимназистката Емилия и с Боби (Мая Драгоманска и Явор Милушев) – млади хора, които се обичат. Неочаквано Емилия посещава Асенов в кантората му и го моли за помощ, защото Боби е задържан в милицията, обвинен в кражба на кола.

Боби е изключен от училище и работи като автомонтьор. Участвал е в кражби, но упорито прикрива съучастника си и поема вината върху себе си. Асенов успява да издейства на момчето условна присъда срещу гаранция.

Съпругата на адвоката - Соня (Лидия Вълкова) е недоволна от неговата заинтересованост по този случай, защото Боби произхожда от бедно семейство. За да му помогне, Асенов му възлага да се грижи за личния му автомобил.

Възрастен човек е блъснат от лека кола, шофьорът изчезва. Пострадалият твърди, че това е колата на Асенов и адвокатът е арестуван. Никой в милицията не вярва на показанията му, че не е шофирал. Боби отрича да е извършител на престъплението, но е готов да се признае за виновен вместо него. Оказва се, че пострадалият дядо е объркал номера на леката кола. Боби е оправдан.

Кастинг

Режисьор: Борислав Шаралиев
В ролите: Коста Цонев, Мая Драгоманска, Явор Милушев, Лидия Вълкова, Емил Стефанов, Хари Тороманов, Петър Василев, Никола Калоянчев
Сценарист: Иван Остриков
Продуцент: Никола Велев
Музика: Борис Карадимчев
По книгата на: Иван Остриков
Оператор: Георги Русинов
Copyright © 2024 Dir.bg.