Мулан

Mulan

САЩ, Хонконг | 2020г | 115 минути | 3D , 4DX , IMAX , Драма , Екшън , Приключенски , Семеен | Официален сайт
- 3/10

За филма

В разпространение от: 09.03.2020
Премиера в България: 11.09.2020
Производител: Jason T. Reed Productions, Good Fear Content, Walt Disney Pictures
Разпространител: Форум Филм България

Игрален римейк на едноименната анимация от 1998 г., по китайска поема от VI век.
Премиера в стрийминг платформата Disney+: 04.09.2020 г.

Китайско момиче се преструва на воин-мъж, за да спаси стария си баща. Мулан (Лю Ифей) самоотвержено влиза в битка със завоевателите на Китай на мястото на баща си, защитавайки честта на семейството и народа си.

Императорът на Китай издава указ, че по един мъж от всяко семейство трябва да служи в армията, за да защитава страната от нашествията на севера. Тогава Хуа Мулан, най-голямата дъщеря на уважаван воин, предприема стъпки, за да заеме мястото на болния си баща. Традиционно облекло, приказни градини, царствен дух и непренебрежими семейни закони посрещат задаващото се размирно време в автентичната атмосфера на величествения Китай.

Семейството на Мулан я подготвя за щастлив семеен живот, а на годеника си е представена като тиха, сдържана, изящна и дисциплинирана. Тя обещава, че няма да посрами родата - и се преоблича в мъжки дрехи, присъединява се към воините и тръгва на опасен поход в подножието на заснежени гори, за да спре нашествието на хуните. Съпровожда я забавна и приказлива птица-феникс (дракончето Мушу в оригиналния филм).

Маскирана като мъж на име Хуа Джун, Мулан изучава всяка част от пътя на истинските воини и впряга цялата си вътрешна сила, за да развие потенциала си. Тя отказва да бъде просто една съвършена част от неизменните семейни и дори национални традиции, приемайки брак, предварително уговорен от баща й. И решава да се бие наравно с мъжете в родината си. След изключително тежка подготовка по бойни изкуства, тренировка на духа и уменията, смелото момиче щя трябва да защити дръзкото решение, което взима, а именно – да се превъплъти в мъжки образ и да го защитава докрай.

Това епично пътешествие ще превърне Мулан в легендарен воин и ще й спечели уважението на цялата нация и гордостта на баща й. Но пътят няма да е лек...

В ролята на китайския император е Джет Ли, Дони Йен се превъплъщава в командира капитан Тунг (Шанг в анимацията), учител и командир на Мулан, а като злодея - безмилостния предводител на хуните Бьори кан (Шан Ю в оригиналния филм) ще видим Джейсън Скот Лий. Властната вещица Шиан Лан се играе от Гонг Ли.

Снимките са осъществени през август-ноември 2018 г. в Китай и Нова Зеландия.
(дублиран и субтитриран на български език)

Свързани новини

Дисни: игрален "Мулан" след две години Игралната версия на "Мулан" вече си има режисьор Дисни, Марвъл и Лукасфилм представиха нови заглавия Снимките на „Мулан” започват през януари догодина Тръгнаха дългоотлаганите снимки на игралния "Мулан" Марк Уеб се заема с игралната версия на „Снежанка“ Министър Ананиев забрани киното у нас до второ нареждане "Нито звук 2" отложен за неопределено бъдеще Бокс офисът удари дъното "Жената чудо 1984" с нова дата "Тайната на Артемис Фоул" - само в интернет през Disney+ "Тенет" и Жената чудо 1984" с нови дати, промени за още 6 заглавия на Warner Bros. Отново отложиха "Мулан" и "Тенет", на кино - след 14 август Режисьорката на "Мулан" се заема с "Beautiful Ruins" Голямо кино не по-рано от септември, според анализатор Disney отложиха "Мулан", "Аватар"ите и други заглавия "Мулан" в кината у нас на 11 септември "Отново на кино" - всяка неделя през октомври 2020 "За душата" в интернет по Disney+, по Коледа в някои държави "За душата" в интернет по Disney+, по Коледа в някои държави Оскар 2021 - номинациите Оскар 2021 - наградите Оскар 2021 - наградите

Кастинг

Режисьор: Ники Каро
В ролите: Лю Ифей, Джет Ли, Дони Йен, Джейсън Скот Лий, Йосон Ан, Уткарш Амбудкар, Рон Юан, Ци Ма, Розалинд Чао, Гонг Ли
Сценаристи: Лорън Хайнек, Елизабет Мартин, Рик Джафа, Аманда Силвър
Продуценти: Крис Бендър, Джейсън Рийд, Джейк Уайнър
Музика: Хари Грегсън-Уилямс
Оператор: Манди Уокър
Copyright © 2024 Dir.bg.